Workshop Mijn toekomst met de Omgevingswet
Hoe krijg ik ons projectteam meer betrokken en in actie?

Over de Omgevingswet is via internet en de eigen organisatie veel informatie te vinden. Deze informatie gaat vooral over de feiten, over wat er aan komt en waarom. Maar wat betekent dit voor medewerkers? Wat doet het met hun functie? En wat doet het met hun motivatie en vertrouwen voor de toekomst van hun eigen loopbaan?
Met de workshop ‘Mijn toekomst met de Omgevingswet’ gaat u samen met ervaren procesbegeleiders op zoek naar de juiste mix van medewerkers, een goed afgestemde communicatie en een aanpak om eventuele weerstand tegen te gaan bij de invoering van de Omgevingswet.

Voor wie is de workshop?
Voor projectleiders en P&O adviseurs die voor hun organisatie met teams en/of werkgroepen aan de slag willen met de Omgevingswet. En voor gemeenten die al op weg zijn maar die zich meer willen richten op de medewerkers.

De workshop wordt geleid door procesbegeleiders van Publiek Domein. Zij begeleiden de medewerkers met eventuele weerstand en de consequenties op de werkmotivatie. Uiteraard bent u zelf ook aanwezig bij de workshop, maar meer in een toeschouwende rol.

Wat is het resultaat?
Projectleiders en P&O adviseurs komen toe aan een sessie die de zachte kant (de onderstroom) van de invoering van de Omgevingswet benadert. Ze krijgen externe expertise aangeboden om mogelijke weerstanden bespreekbaar en toekomstgericht te maken. De workshop geeft handvatten hoe de communicatie naar de medewerkers kan worden ingericht. Voor hun projectteam betekent de workshop bewustwording en erkenning voor wat er speelt bij de uitvoering van de omgevingswet.

Opzet van de workshop

  • De workshop duurt 3 uur en wordt begeleid door Publiek Domein.
  • De workshop geeft korte informatie over de lokale stand van zaken, in afstemming met de projectleider en of P&O adviseur, over het frame van de invoering van de Omgevingswet. Dus geen accent op de inhoud.
  • De workshop vindt plaats bij een gemeentelijke organisatie of regio (op locatie).
  • De workshop is voor de projectleiders en of P&O adviseurs met een projectgroep/team van minimaal 8 tot maximaal 15 deelnemers.
  • De projectleider of de P&O adviseur verzorgt zelf voor de werving van de deelnemers en motiveert zijn/haar projectteam Omgevingswet om deel te nemen.

Inhoudelijk programma
Tijdens de workshop doorlopen we een programma dat bestaat uit vijf stappen. Voor stap 2 stemmen we voor de inhoud af met de projectleider en of P&O adviseur.

Stap 1: ophalen van de onderstroom
Stap 2: de nuchtere werkelijkheid
Stap 3: omgaan met verandering: van model naar praktijk
S
tap 4: je kritische gelijk
Stap 5: afronden en vooruit kijken 

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats bij een locatie van de aanvrager.

Start en tijd
We stemmen de datum en tijden waarop deze workshop kan plaatsvinden met u af.

Ervaringen van gemeenten die u zijn voorgegaan


Afbeelding: workshop ‘Mijn toekomst en de Omgevingswet’ op 23 november 2017.

Tinka Neutel, gemeente Midden-Drenthe “Mooie eye opener, inspirerend. De bal kan nu goed gaan rollen.”

Albert Bouma, gemeente Haarlemmermeer “bewustwording. Mooi inzicht. Nodigt uit om meer mooie dingen te doen.”

Jeroen van der Ven, gemeente Haarlemmermeer “Lekker interactief en verrassend. De terzijde is terzake geworden.”

Inschrijving voor deelname

Vul hieronder uw gegevens in.

Aanbevolen voor u