Terug naar overzicht

U kunt zich niet meer inschrijven voor deze workshop.

De rol van de overheid is fundamenteel aan het veranderen. Maatschappelijke vraagstukken worden steeds complexer en kunnen niet meer alleen door de overheid worden opgelost. Samenwerking tussen overheid, ondernemers, onderwijs, burgers en andere partijen is daarom een must. Dat vraagt om andere vaardigheden en om een andere manier van werken en denken.

Design Thinking is een interdisciplinaire methode die diensten of beleid vanuit het perspectief van de belanghebbenden (opnieuw) vormgeeft, rekening houdend met de wensen, condities en context binnen een maatschappelijk vraagstuk. Dat gebeurt niet door in te schatten wat deze belanghebbenden zouden willen, maar door samen met hen effectieve en efficiënte dienstverlening of beleid te co-creëren. Door Design Thinking worden nieuwe samenwerkingsvormen, benaderingen en perspectieven gecreëerd. Mensen, hun onderlinge relaties, beleving en behoeften staan hierbij centraal.

In deze workshop introduceert KR8LAB je in de wereld van Design Thinking. Vervolgens gaan we direct aan de slag met een alledaagse maatschappelijke uitdaging. In korte tijd maak je kennis met Design Thinking en ontwikkel je een concreet “product” waarmee je je omgeving direct een groot plezier zult doen!

Max. aantal personen: 25

Benodigdheden:
Ruimte met voldoende tafels/stoelen voor aantal deelnemers, beamer.

Workshopleider: Maurice Vroman (Kr8lab)

Aanbevolen voor u