Terug naar overzicht

U kunt zich niet meer inschrijven voor deze workshop.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het verkennen van het krachtenveld waarin je functioneert. Dit stelt je in staat om in jouw functie de complexiteit van de context beter te overzien. Wie zijn waarom actief, welke partner hoor je te weinig, wie spelen eigenlijk het spel en hoe komt het dat anderen op de tribune blijven zitten?

We hebben een eenvoudig en beproefd instrument om de voor jouw relevante krachtenvelden systematisch en vlot in kaart te brengen. Hierna zullen we aan de hand van een relatieschema duiden welke rol jij neemt, en hoe je je invloed op het proces strategischer kunt inzetten. Welke type samenwerking streef je eigenlijk na? Jouw beeld hiervan is richtinggevend voor je rolinvulling en rolverwachting.

Strategie is daarnaast ook: de kunst van het voorbereiden. Wat doe je als het lastig wordt? Hoe kom je dan langszij? We hebben een set strategische vragen die je helpen bij het voorbereiden van zo’n interventiegesprek. We gaan deze analyseren en toepassen. Het bespreken van relevante literatuur zal de workshop afronden.

Max. aantal personen: 12 personen

Benodigdheden:
een flip-over, naast een u –opstelling van stoelen ook (losse) tafels om aan te werken

Workshopleider: Ardi Roelofs

Aanbevolen voor u