Hybride werken is inmiddels bij veel organisaties de norm. Maar hoe blijft iedereen betrokken vraag ik me af? We weten dat verbinding houden met de organisatie één van de grootste uitdagingen is bij hybride werken. Fieke Horsten is projectleider Vitaliteit bij A&O en blogt over wat haar opvalt bij gemeenten. Vandaag wil ze weten: Blijft jouw kantoor ook zo leeg en denk je dat het weer drukker wordt op kantoor omdat de stookkosten hoog zijn?

Als je een collega live ziet pik je makkelijker signalen op over hoe het met iemand gaat. Of even bij het koffieapparaat bijpraten is fijn voor iedereen. Het kantoor biedt de mogelijkheid voor deze cruciale ontmoetingen.

Maar hoe moet het nou met al die ontmoetingen als kantoren leeg blijven? Zo schrijft Japke-d Bouma in haar column in NRC:

.. toen ik terugkwam van ‘zomerstop’, zag ik dat iets ongelooflijks aan het gebeuren is – de kantoren blijven leeg. Waar september altijd de maand was dat mensen massaal terugkeerden naar kantoor, blijft het in veel kantoortuinen akelig rustig.

Japke-d Bouma, Columnist over werk NRC

Dag kantoor scheelt 15 euro per dag

Maar misschien is er hoop. Uit Britse onderzoek blijkt dat 14% van de werknemers vaker op kantoor wil werken om stookkosten in de winter te drukken. Een dagje op kantoor scheelt zo 15 euro op de energierekening. Dat tikt wel aan.

Poll

Dit zou namelijk kunnen betekenen dat in de winter meer mensen naar kantoor komen. Zijn jullie als organisatie hierop voorbereid? Afwegingen in reiskosten (mate van vergoeding) of files spelen mogelijk ook mee? En is de kantoorsituatie wel ingericht op meer mensen, zijn er bijvoorbeeld wel genoeg (videobel) plekken?

Van jou wil ik weten: Hoe druk is het nu bij jou op kantoor en denk je dat het drukker gaat worden?

Er kan niet meer gestemd worden.

Uitslag:

Is jouw kantoor nu leger dan voor de zomer en denk je wel of niet dat het drukker gaat worden op kantoor door de hoge stookkosten?

 • JA, mijn kantoor is leger dan voor de zomer en ik denk WEL dat het drukker gaat worden door de hoge stookkosten.

  37%
  7 Stemmen
 • JA, mijn kantoor is leger dan voor de zomer maar ik denk NIET dat het drukker gaat worden door de stookkosten.

  5%
  1 Stem
 • NEE, mijn kantoor is even druk of drukker dan voor de zomer en ik denk dat het WEL drukker gaat worden door de hoge stookkosten.

  42%
  8 Stemmen
 • NEE mijn kantoor is even druk of drukker dan voor de zomer ik denk NIET dat het drukker gaat worden door de hoge stookkosten.

  11%
  2 Stemmen
 • Wij werken niet hybride

  0%
  0 Stemmen
 • Weet niet

  5%
  1 Stem

Totaal aantal stemmen: 19

Fieke rke0400 ps online

Fieke Horsten

Fieke Horsten is projectleider op het thema vitaliteit. Ze houdt zich naast de BRUIS campagne bezig met gezond, veilig en hybride werken. Haar ambitie is dat organisaties door aandacht en zorg voor elkaar die omstandigheden bieden waarin optimaal gewerkt kan worden. Ze gelooft dat dit zal resulteren in betere dienstverlening richting de klant.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten binnen het thema vitaliteit? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Heb je vragen? Mail naar Fieke.horsten@aeno.nl.

Stuur een email Alle blogs van Fieke

Misschien vind je dit ook interessant