Overslaan en naar hoofdinhoud gaan
Menu

Privacyverklaring

We vinden jouw privacy erg belangrijk en zorgen ervoor dat de persoonsgegevens die je met ons deelt zorgvuldig worden behandeld. In deze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met jouw gegevens en jouw privacy. Heb je hier vragen over, dan helpen we je graag!

Wie zijn wij?

De Stichting Arbeidsmarkt en Opleidingsfonds Gemeenten (A&O fonds Gemeenten), opgericht door de sociale partners, is partner van gemeenten bij organisatievraagstukken en de persoonlijke ontwikkeling van gemeentemedewerkers. We initiëren en stimuleren initiatieven die ertoe bijdragen dat de sector zich als geheel blijft ontwikkelen. Leren van en met elkaar op lokaal, regionaal en landelijk niveau staat hierbij centraal. Je vindt ons kantoor aan de Fluwelen Burgwal 58, 2511 CJ in Den Haag, Nederland.

De persoonsgegevens die we verzamelen

A&O fonds Gemeenten heeft vanuit de CAO de taak om gemeenten en hun medewerkers te helpen bij organisatievraagstukken en loopbaanontwikkeling. Om deze taak uit te voeren verwerken we persoonsgegevens voor één of meer van de volgende doeleinden (mede afhankelijk van welke diensten of functionaliteiten je gebruikt):

  • om je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken op onze website(s)
  • om je de mogelijkheid te bieden diensten en producten aan te vragen
  • om onze producten, diensten en bedrijfsvoering te beheren en te verbeteren
  • om je gepersonaliseerde content aan te kunnen bieden op basis van jouw interesses
  • om jouw vragen te beantwoorden of jouw klachten te behandelen via social media, e-mail, per post of telefonisch
  • om met je te communiceren via bijvoorbeeld e-mail, post, telefoon of social media
  • om foto’s en video’s waarop je staat afgebeeld te gebruiken voor de promotie en sfeerbeleving van bijeenkomsten of evenementen en van de volgende edities hiervan
  • om onderzoek- en analyses te doen om onze producten en diensten te verbeteren en aan te passen

Het gebruik van je persoonsgegevens

Bij het gebruik van onze diensten en websites laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Afhankelijk van de diensten en functionaliteiten die je op onze websites gebruikt, kunnen wij de volgende gegevens van je verwerken:

  • Voornaam
  • Tussenvoegsel(s)
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Bedrijfsgegevens
  • Werkgebied en rol
  • Interesses
  • Opleidingsniveau
  • Geboortejaar
  • Geslacht
  • Surfgedrag op onze websites, inclusief eventuele downloads
  • Inloggegevens, zoals de gebruikersnaam en het wachtwoord dat je gekozen hebt
  • Informatie die je zelf invult, bijvoorbeeld een bericht in het contactformulier of op één van onze communities of een motivatiebrief
  • Technische meetgegevens van de apparatuur, zoals IP-adres, MAC-adres, identifiers in cookies (zie onze aparte cookieverklaring voor meer informatie over de manier waarop we deze informatie verzamelen)
  • Informatie over het moment waarop je op één van onze advertenties klikt, ook als deze op de websites van andere organisaties staat
  • Informatie over deelname aan bijeenkomsten en/of evenementen
  • Je feedback en deelname aan klantonderzoeken en vragenlijsten
  • Foto’s en video’s die tijdens bijeenkomsten/evenementen worden gemaakt
  • Informatie over deelname aan online communities

Nieuwsbrieven

Als je geabonneerd bent op één van onze nieuwsbrieven dan sturen we ze je zo nu en dan per e-mail nieuws over onze diensten. Je kunt deze instelling op elk moment aanpassen: online in je account, met de afmeldlink in de nieuwsbrief of door per mail contact met ons op te nemen.

We kunnen je ook informatie sturen over producten en diensten als we denken dat die interessant voor je zouden kunnen zijn. Wil je je hiervoor afmelden dan kun je een mail sturen naar nieuwsbrief@aeno.nl of onderaan de nieuwsbrief via de link afmelden.

Je kunt dan nog steeds serviceberichten van ons ontvangen, zoals de bevestiging van je aanmelding voor een bijeenkomst of evenement en belangrijke informatie over het gebruik van onze diensten.

Onderzoek

Je mening is belangrijk voor ons. Zo komen we erachter hoe we onze producten en diensten kunnen verbeteren. Daarom nemen we af en toe contact met je op voor een enquête. Je beslist altijd zelf of je wilt deelnemen aan ons onderzoek.

Gebruik van foto’s en video’s

Tijdens onze bijeenkomsten zoals evenementen, workshops, promotionele activiteiten of trainingen worden mogelijk foto’s en video’s gemaakt. Het doel hiervan is om gebruik te maken van deze foto’s en video’s in brochures, op affiches, op algemeen marketingmateriaal en op onze websites en sociale media voor de promotie en sfeerbeleving van de bijeenkomst en van de volgende edities hiervan. De mogelijkheid bestaat dat je hierbij ook wordt gefotografeerd of gefilmd. Wil je niet op de foto of video, meld dit dan bij de foto- of videograaf. Mocht je onverhoopt toch gefotografeerd of gefilmd zijn, dan kun je een mail sturen naar secretariaat@aeno.nl met aanduiding van je voornaam, achternaam, de naam van de bijeenkomst waar je aan hebt deelgenomen en een aanduiding van de betrokken foto of video en wij zullen deze verwijderen en vernietigen.

Functies voor social media

Op onze websites tonen we video's en andere content die je via een button kunt promoten en delen via jouw eigen sociale netwerken. Voor het functioneren van deze buttons plaatsen social mediabedrijven, zoals Twitter, Facebook, YouTube en Google, cookies zodat ze jou kunnen herkennen wanneer je bent ingelogd op dat sociale netwerk. Ook verzamelen zij hiermee gegevens over de pagina die je deelt. Voor meer informatie over de gegevens die social mediabedrijven verzamelen, verwijzen wij naar de privacyverklaringen van deze bedrijven: Linkedin, Twitter, YouTube, Spotify, Apple Podcasts en Anchor. Deze kunnen regelmatig wijzigen.

Links naar andere websites

Onze websites en communities kunnen links bevatten naar websites die door andere organisaties met eigen privacyverklaringen beheerd worden. Zorg ervoor dat je de voorwaarden en de privacyverklaring goed doorleest voordat je persoonsgegevens invoert op de website van een andere organisatie.

Het delen van je persoonsgegevens met derden

A&O fonds Gemeenten verstrekt je gegevens uitsluitend aan derden en als dat noodzakelijk is voor de levering van de door jouw bestelde producten of aangevraagde diensten, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Wanneer wij je gegevens aan een derde verstrekken, zorgen wij er o.a. (met een verwerkersovereenkomst) voor dat jouw gegevens niet voor andere doeleneinden worden gebruikt. Ook komen wij hierin overeen dat je gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn.

Het beschermen van je persoonsgegevens

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Zelf heb je ook invloed op het veilig houden van je gegevens. Als het aankomt op je wachtwoord bijvoorbeeld ben je zelf verantwoordelijk voor het geheimhouden ervan.

Het bewaren van gegevens

We bewaren jouw gegevens zo lang als dat nodig is voor de doelen waar we het in deze privacyverklaring over hebben én voor het naleven van wetten en regelgeving. Daarna wissen we je persoonlijke gegevens.

Cookies

Cookies zijn kleine tekstbestanden die een website op je computer, tablet of mobiele telefoon plaatst op het moment dat je de website bezoekt. In deze cookies wordt informatie over jouw websitebezoek opgeslagen. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken en jouw instellingen en voorkeuren te onthouden. De cookies die door onze website worden verstuurd zijn niet gekoppeld aan persoonsgegevens. Je kunt het ontvangen van cookies uitzetten via je browser, dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Wel verzamelen wij bepaalde niet-identificeerbare automatische informatie over de gebruikers van onze websites. De verzamelde gegevens worden gebruikt om de inhoud van onze websites optimaal af te stemmen op de wensen en de behoeftes van de bezoekers van onze websites. Meer lezen? Dat kan in onze aparte cookieverklaring.

Toegang tot en bijwerken van je gegevens; klachten

Natuurlijk kun je altijd bij je eigen persoonsgegevens op onze websites. Die gegevens zijn gekoppeld aan je account. Als je wilt weten welke persoonsgegevens A&O fonds Gemeenten van jou heeft opgeslagen, kun je een inzageverzoek doen. Als je dat doet, geef ons dan de informatie waarmee je persoonsgegevens voor je kunnen identificeren en opzoeken.

We willen er zeker van zijn dat de persoonsgegevens die we van je hebben, kloppen en up-to-date zijn. Als er gegevens zijn die niet kloppen, laat ons dat dan weten.

Je kunt ons altijd vragen om je persoonsgegevens te corrigeren of te wissen. Ook kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens. We zullen je gegevens bijwerken of wissen, tenzij we ze moeten bewaren voor zakelijke of wettelijke doeleinden.

Je kunt jouw verzoek indienen via secretariaat@aeno.nl.

We doen ons best om zo goed mogelijk om te gaan met je persoonsgegevens. Als je toch een klacht hebt over de manier waarop we je persoonsgegevens verzamelen, opslaan of gebruiken, laat het ons dan weten door je vraag of klacht te sturen naar secretariaat@aeno.nl.

Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Voordat we je verzoek of klacht in behandeling nemen, kunnen we je om extra informatie vragen om je identiteit te bevestigen. Ook als je namens iemand anders contact met ons opneemt, kunnen we je vragen om extra informatie. Dat doen we om er zeker van te zijn dat je gerechtigd bent zo'n verzoek of klacht in te dienen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Deze verklaring vervangt alle eerdere versies. Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. We raden je daarom ook aan om regelmatig op deze pagina te kijken of er wijzigingen zijn doorgevoerd. Als het om ingrijpende wijzigingen gaat, zullen we ervoor zorgen dat ze op een duidelijke en opvallende manier gecommuniceerd worden.

Laatst bijgewerkt: 10-3-2021

Over cookies & privacy | © A&O fonds Gemeenten