Blogs

Onze projectleiders zitten vol met expertkennis en die delen ze graag. Op deze pagina zijn al hun blogs verzameld. Onze projectleiders hebben goed inzicht in wat er bij gemeenten speelt omdat ze overal in het land gemeentemedewerkers spreken en verder helpen. Laat je inspireren en neemt gerust contact op voor specifieke vragen of wensen.

Karin Sleeking

Eén van onze medewerkers, van nog geen 50, vroeg mij of ze iets mag organiseren op het werk over de overgang. We hebben steeds meer collega’s nu in deze fase en zij merkte dat er behoefte is aan meer kennis en begrip op het werk.

Eveline Vat

Stel je voor! Een werkplek waar je elke dag fluitend naartoe gaat. Niet omdat je moet, maar omdat je het wilt. Klinkt dit als een onbereikbare droom? In dit blog zet ik de A&O-puzzel over duurzame inzetbaarheid voor je in elkaar

Freek Vos

Zoals bij alle grote technologische ontwikkelingen vereist ook kunstmatige intelligentie nieuwe competenties. Maar welke zijn dat en hoe kun je je daar nu al in bekwamen?

Karin Sleeking

De 200.000 medewerkers van 344 gemeenten en een kleine 200 gemeentelijk organisaties hebben in 2022 heel wat voor de kiezen gekregen. Het was weer een vol jaar, met grote maatschappelijke veranderingen die direct invloed hebben op het werk van onze collega’s.

Fieke Horsten

"Het is deze week de Week van de Werkstress dus genoeg aanleiding om twee blogs te schrijven. In de eerste heb ik de de vijf stappen op een rij gezet voor een effectieve aanpak van werkdruk bij gemeenten. In het tweede blog ga ik in op wat medewerkers zelf kunnen doen als ze werkdruk ervaren; handige tips en tricks dus.

Eveline Vat

Samen met een aantal gemeenten is Eveline, projectleider Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid, op zoek gegaan naar de do’s en dont’s bij goede gesprekken. “Soms is het helemaal niet makkelijk om een goed gesprek te voeren".

Fieke Horsten

"Blijft jouw kantoor ook zo leeg en denk je dat het weer drukker wordt op kantoor omdat de stookkosten hoog zijn?" wil Fieke, projectleider Vitaliteit, van jou weten.

Lena Tiemersma

Projectleider loopbaanontwikkeling, Lena Tiemersma, kreeg eind vorig jaar een heftig bericht. Ze vraagt zich in dit blog af wat de effecten hiervan zullen zijn op haar leven en werk en vertelt hoe ze daar mee omgaat.

Eveline Vat

Projectleider, Eveline Vat, blogt over haar ervaringen bij het ondersteunen van gemeentelijke projecten. “Het klinkt zo mooi: dienend leiderschap […], maar hoe je nieuw leiderschap in de praktijk vormgeeft is andere koek".

Marieke de Feyter

Marieke de Feyter, projectleider, blogt over leren en ontwikkelen bij gemeentelijk organisaties. "Ik word reuze blij van dit project".

Fieke Horsten

Fieke Horsten is projectleider Vitaliteit bij A&O en blogt over wat haar opvalt over vitaliteit bij gemeenten. Hoe maak je het verschil met vitaliteit in jouw gemeente? Hoe bereik je bijvoorbeeld ook de collega’s die normaal gesproken niet mee doen?

Karin Sleeking

Directeur A&O fonds Gemeenten, Karin Sleeking, blogt over hoe A&O als werkgever het verschil maakt. Of nog specifieker, hoe doet zij dat?

Lena Tiemersma

Expert loopbaanontwikkeling, Lena Tiemersma, blogt over haar persoonlijke en professionele ervaringen in loopbaanontwikkeling. Ze roept dit keer op om je aan te melden voor het evenement Webinar netwerk Loopbaanprofessionals van 22 juni 2021 met Jaap Donker, directeur Coronabedrijven Utrecht.

Eveline Vat

A&O projectleider, Eveline Vat, blogt over haar ervaringen bij het ondersteunen van gemeentelijke projecten. "Hoe volg je of het project daadwerkelijk bijdraagt aan je doel?"

Eveline Vat

A&O projectleider, Eveline Vat, blogt over haar ervaringen bij het ondersteunen van gemeentelijke projecten. “Scherp krijgen wat nu eigenlijk écht belangrijk is [...] geeft soms keuzestress".

Djulianti van de Ven

VNG Connect Trainee, Djulianti van de Ven, blogt over haar ervaring als jonge ambtenaar. Djulianti wil van de jonge ambtenaar weten: "Wat zou jij veranderen aan de overheid?".

Lena Tiemersma

A&O expert loopbaanontwikkeling, Lena Tiemersma, blogt over haar persoonlijke en professionele ervaringen in loopbaanontwikkeling. Ze wil dit keer weten: "Wat doe jij om je eigen ontwikkeling onderdeel te maken van je dagelijks werk?".

Eveline Vat

A&O projectleider, Eveline Vat, blogt over haar ervaringen bij het ondersteunen van gemeentelijke projecten. “We gebruiken de kennis van gemeenten zelf om de ontwikkeling van andere gemeenten te stimuleren.”

Lena Tiemersma

A&O expert loopbaanontwikkeling, Lena Tiemersma, blogt over haar persoonlijke en professionele ervaringen in loopbaanontwikkeling. Ze wil dit keer weten: 'Wat is jouw allerbelangrijkste drijfveer om je ontwikkeling een boost te geven?''

Over cookies & privacy | © A&O fonds Gemeenten