Welkom op Safari! Dit is de nieuwe plek waar de Summerschool, Winterschool en Meester in je Werk week samen komen onder één paraplu. Safari biedt workshops gericht op het verbeteren van vaardigheden en competenties, zodat we wendbaar en vitaal blijven op het werk.

Safari Banner Algemeen-1400

Samen leren

Safari staat voor samen leren, op reis gaan, uitdaging en enthousiasme. Maar ook plezier! Bij de gemeenten verandert er veel. De coronacrisis zorgt bijvoorbeeld voor nieuwe manieren van samenwerken. maar gemeenten hebben er ook nieuwe taken bij gekregen. Dat vraagt veel van organisaties en hun medewerkers.

Hoe blijf je nou op die toekomst zo goed mogelijk voorbereid, zonder dat het werkplezier naar de achtergrond verdwijnt? Want we willen allemaal graag de vraag van de inwoner zo goed mogelijk kunnen beantwoorden en daarvoor moeten we flexibel en slim blijven.

Wat bieden wij jou?

Met Safari draagt het A&O fonds Gemeenten daar samen met jou aan bij. Zo starten we met een grote hoeveelheid actuele workshops voor de Summersafari (voorheen Summerschool) en Wintersafari (voorheen Winterschool). Ook helpen we gemeenten met de Safari 5-daagse (voorheen Meester in je Werk week) om een loopbaanwerkweek bij de gemeente te organiseren. Dit jaar is dat van 8 t/m 12 november 2021.

De inhoud van Safari zal altijd sterk gericht zijn op actuele thema's. Dit jaar zullen we daarom veel aandacht voor hybride werken hebben. Maar ook leiding geven op afstand, vitaliteit, werkdruk en werkstress, netwerken en digitale vaardigheden zijn belangrijke onderwerpen op het programma.

En heb je aanvullende ideeën of heb je een vraag? Mail ze dan gelijk naar safari@aeno.nl.

Safari-animatie

De Safari 5-daagse (voorheen Meester in je Werk Week) is een landelijke inspiratieweek waarbij we gemeentemedewerkers willen stimuleren om op een andere manier naar hun werk te kijken én wendbaar en vitaal te blijven. Dit jaar is de Safari 5-daagse van 8 t/m 12 november.

Dit jaar staan de thema's: hybride werken, vitaliteit en veranderkracht centraal. Rondom deze thema's bieden we interessante workshops aan kun je naar inspirerende sprekers luisteren.

Safari 5-daagse-Banner-1200

Inschrijven online gedeelte

De Safari 5-daagse is een hybride evenement. Dat houdt in dat je zowel online als fysiek kunt deelnemen aan de activiteiten. Tijdens de Safari 5-daagse verzorgt A&O fonds Gemeenten van maandag tot en met donderdag een ochtendprogramma met onder andere een rondetafelgesprek en inspirerende gastsprekers. Op vrijdag kun jij de gastsprekers die jij hebt gemist de hele dag terugkijken.

De inschrijving voor de online deelname is geopend. Door je in te schrijven voor de Safari 5-daagse online, kun je de hele week in de online omgeving en het hele programma digitaal volgen. Schrijf je hieronder in.

Wil je liever fysiek deelnemen? Nog even geduld. De inschrijving hiervoor opent binnenkort.

Toolkit

Om de Safari 5-daagse goed te promoten, kun je gebruik maken van de toolkit. Hier vind je leuke banners en posters die je kan gebruiken. Download de toolkit hieronder.

Spreekuur

Het organiseren van de Safari 5-daagse roept waarschijnlijk een hoop vragen op. Hoe stel ik een plan van aanpak op? Hoe bereik ik mijn achterban? Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Vanaf donderdag 20 mei is er wekelijks van 09.00 tot 10.00 uur de mogelijkheid om jouw vragen en opmerkingen door te spreken met de teamleden van Safari van A&O fonds Gemeenten.

Wil jij graag aanwezig zijn bij het spreekuur? Neem dan contact op met Joyce Leeuwerke via 070-7630030 en je krijgt via de mail een link toegestuurd.

Nieuwsbrief

Organiseer jij de Safari 5-daagse binnen jouw gemeente en wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de Safari 5-daagse nieuwsbrief.

Hoe organiseer je een webinar?

Hoe pak je het organiseren van een webinar nou goed aan? Met de Safari 5-daagse in aantocht zijn bij veel gemeenten de voorbereidingen al in volle gang. Door de huidige omstandigheden gaat een groot aantal gemeenten hun week digitaal invullen; volkomen logisch en verstandig! We krijgen veel vragen binnen over het organiseren van een online event. We helpen daarom graag met de volgende gouden tips.

Mail vragen naar safari@aeno.nl.

Leer van de ervaringen van andere gemeenten

Praktijkervaringen, tips en trucs van verschillende gemeenten om de Safari 5-daagse te organiseren. Lees ze hieronder!

Op 8 juli en 9 september van dit jaar organiseerden wij de Zomersafari Met de Zomersafari stimuleren we gemeentemedewerkers om op een leuke manier, een andere kijk op het werk te ontdekken. De Zomersafari is de vernieuwde versie van de Summerschool, maar met hetzelfde inspirerende aanbod.

Met de zomersafari gaan we met elkaar op reis. We ontdekken nieuwe kennis die jou verder gaat helpen in het uitdagende werk dat er bij de gemeente ligt. Met een betere werk-privébalans, meer kennis over de nieuwe manier van samenwerken en praktische hulp en ondersteuning zit jij straks weer geïnspireerd op je werkplek. Of deze nu bij jou thuis is of weer op het gemeentehuis.

Zomersafari 2021

Inspirerende sprekers, nieuwe inzichten en een zomerse bingo; de Zomersafari van 2021 is afgelopen. In totaal hebben ruim 2000 gemeentemedewerkers meegedaan aan de Zomersafari. De eerste stond in het teken van vitaliteit de tweede ging over hybride werken.

Vitaliteit en hybride werken

Op 8 juli inspireerden we medewerkers om vitaal de zomer in te gaan. Vitaliteit staat hoog op de agenda bij veel gemeenten, want om je werk goed te doen, wil je lekker in je vel zitten. De man die hier alles vanaf weet, zorgde voor de keynotespeech van die dag; Erik Scherder.

Erik Scherder is hoogleraar in neuropsychologie en weet alles over het menselijk brein. Hij vertelde over wat er in je brein gebeurt en hoe jij je deze fit kunt houden. Naast Erik Scherder hadden nog zeven andere topsprekers die allen in gingen op het thema vitaliteit.

Twee maanden later, op 9 september wilden we deelnemers voorbereiden op het hybride werken. We verwachten dat de nieuwe manier van werken, hybride werken, ook na de zomer zeer relevant zal blijven. Tijdens de tweede editie van de Zomersafari gingen we daarom in op alle ingewikkelde vragen rondom het nieuwe werken. Wederom hadden we een prachtig programma opgesteld met onder andere Rudolph van Veen, Paul Iske, Bas Haring en nog vele anderen.

Ter afsluiting van beide dagen van de Zomersafari werd er een interactieve Bingo gehouden waarbij leuke prijzen gewonnen konden worden. Het leidde tot grappige momenten bij Bingomasters Rob en Joyce.

Misschien vind je dit ook interessant