Welkom op Safari! Dit is de nieuwe plek waar de Summerschool, Winterschool en Meester in je Werk week samen komen onder één paraplu. Safari biedt workshops gericht op het verbeteren van vaardigheden en competenties, zodat we wendbaar en vitaal blijven op het werk.

Safari Banner Algemeen-1400

Samen leren

Safari staat voor samen leren, op reis gaan, uitdaging en enthousiasme. Maar ook plezier! Bij de gemeenten verandert er veel. De coronacrisis zorgt bijvoorbeeld voor nieuwe manieren van samenwerken. maar gemeenten hebben er ook nieuwe taken bij gekregen. Dat vraagt veel van organisaties en hun medewerkers.

Hoe blijf je nou op die toekomst zo goed mogelijk voorbereid, zonder dat het werkplezier naar de achtergrond verdwijnt? Want we willen allemaal graag de vraag van de inwoner zo goed mogelijk kunnen beantwoorden en daarvoor moeten we flexibel en slim blijven.

Wat bieden wij jou?

Met Safari draagt het A&O fonds Gemeenten daar samen met jou aan bij. Zo starten we met een grote hoeveelheid actuele workshops voor de Summersafari (voorheen Summerschool) en Wintersafari (voorheen Winterschool). Ook helpen we gemeenten met de Safari 5-daagse (voorheen Meester in je Werk week) om een loopbaanwerkweek bij de gemeente te organiseren. Dit jaar is dat van 8 t/m 12 november 2021.

De inhoud van Safari zal altijd sterk gericht zijn op actuele thema's. Dit jaar zullen we daarom veel aandacht voor hybride werken hebben. Maar ook leiding geven op afstand, vitaliteit, werkdruk en werkstress, netwerken en digitale vaardigheden zijn belangrijke onderwerpen op het programma.

En heb je aanvullende ideeën of heb je een vraag? Mail ze dan gelijk naar safari@aeno.nl.

Safari-animatie

Op 27 januari en 17 februari van 2022 organiseren wij de Wintersafari. Met de Wintersafari stimuleren we gemeentemedewerkers om op een leuke manier, een andere kijk op het werk te ontdekken. De Zomer- en Wintersafari zijn de vernieuwde versies van de Summer- en Winterschool, maar met hetzelfde inspirerende aanbod.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Met de Wintersafari gaan we met elkaar op reis. We bieden nieuwe kennis die jou verder gaat helpen in het uitdagende werk dat er bij de gemeente ligt. Met een betere werk-privébalans, meer kennis over de nieuwe manier van samenwerken en praktische hulp en ondersteuning zit jij straks weer geïnspireerd op je werkplek. Of deze nu bij jou thuis is of weer op het gemeentehuis.

Wintersafari 2022

De Wintersafari is het inspiratiemoment voor jou om ervoor te zorgen dat je tijdens de donkere wintermaanden je werk weer bevlogen aanpakt. Met onze inspirerende sprekers, persoonlijke verhalen en nieuwe inzichten ontdek je weer een hele andere kijk op je werk. Het thema van van dit jaar is het hybride samenwerken.

Programma

Naast het gebruikelijke live programma dat we altijd bij de Wintersafari aanbieden, kun je dit jaar ook de leukste webinars van voorgaande edities terugkijken.

Live programma 27 januari (09.00 -12.00):

09.00 – 09.05 Opening
09.05 – 10.00 Jan van Setten - Shi(f)t Happens
10.00 – 10.10 Korte break
10.10 – 11.00 Thijs Launspach - Vitaliteit en Hyrbride werken / Manon de Caluwé -Beter samenwerken
11.00 – 11.10 Korte break
11.10 – 12.00 Angelique van 't Riet - Zakelijk flirten na Corona! Hoe dan? / Kitty Nooy - De moed om de waarheid te spreken

Live programma 17 februari (09.00 -12.00):

09.00 – 09.05 Opening
09.05 – 10.00 Ben Tiggelaar
10.00 – 10.10 Korte break
10.10 – 11.00 Manon de Caluwé -Beter samenwerken / Thijs Launspach - Vitaliteit en Hyrbride werken
11.00 – 11.10 Korte break
11.10 – 12.00 Angelique van 't Riet - Zakelijk flirten na Corona! Hoe dan? / Kitty Nooy - De moed om de waarheid te spreken

Workshops On-Demand 27 januari & 17 februari (08.00 -18.00)

Tijdens de Wintersafari kun je op ons digitale evenementenplatform van 08.00 tot 18.00 vooropgenomen workshops volgen eerder Safari evenementen. Je kan bijvoorbeeld kijken naar:

  • Michael Kortekaas - Mentale (veer)Kracht
  • Edith Bosch - Leef je mogelijkheden, niet je angsten
  • Minchenu Maduro - Ontwapenen door een ander te ontwapenen
  • Joseph Oubelkas - Van lijden naar Leiden

Programmaschema 27-01-2022

De sprekers

Jan van Setten - Shi(F)t happens

Jan van Setten Ton van Til 460x618

Jan van Setten is spreker, auteur en expert in persoonlijk leiderschap, verandering en klantgerichtheid. Jan is opgeleid tot accountant, maar inmiddels specialist in gedragsverandering en persoonlijk leiderschap.

Jan spreekt op seminars, of organiseert ze zelf, zoals ‘de Klantenfluisteraars' die hij samen met Jos Burgers verzorgt. Jan van Setten kan een grote groep beheersen en is zeer scherp op houding en gedrag, weet ad rem te confronteren, en vaak met een duidelijk voorbeeld en humor.

Hij neemt je mee tijdens ‘Shi(F)t Happens’ in een achtbaan aan inspiratie over de Fun in functioneren en de Focus op datgene waar je voor gaat binnen de gemeente. Jan verwart zijn luisteraar op een prettige manier en geeft je handvatten om je leven nog beter en leuker in te richten voor jezelf, je collega's en je klanten.

Ben Tiggelaar - Positief persoonlijk leiderschap bij verandering

Ben Tiggelaar Elisabeth Ismail 6

Dr. Ben Tiggelaar studeert al ruim 30 jaar op leiderschap, gedrag en verandering. Hij doceert onder meer aan de gerenommeerde IE Businessschool in Madrid, de Vlerick Business School in Gent en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ben schreef acht bestsellers, heeft een wekelijkse column in NRC, een podcast & radioshow op BNR en verzorgde al meer dan 1.500 seminars binnen organisaties in binnen- en buitenland.

Iedereen met een beetje levenservaring weet dat veranderingen niet altijd plezierig zijn. Zeker niet als een ander ze voor je bedenkt.
De vraag is: hoe ga je er dan toch effectief mee om? Hoe houd je zoveel mogelijk zelf het stuur in handen? En hoe maak je je werk een beetje leuk?
Ben Tiggelaar geeft eerlijke antwoorden in deze online sessie. Evidence-based én superpraktisch.

Tijdens zijn webinar heeft Ben aandacht voor waarom veranderen soms pijn kan doen, hoe jij je eigen veerkracht kunt onderhouden en vergroten en hoe jij jezelf en je collega's een handje kunt helpen bij verandering.

Angelique van t' Riet - Zakelijk flirten na Corona! Hoe dan?

Angelique zijkant dagvoorzitter Genderlegs

Zijn we nog net zo sociaal als voor het corona tijdperk of zijn we asocialer geworden? En belangrijker: hoe gaan we sociale verbindingen uitbouwen en nieuwe verbindingen maken? Zakelijk flirten na Corona, kunnen we dat nog wel?

Angelique van 't Riet is de eerste Nederlandse Flirtcoach en staat al sinds zes jaar als spreker en dagvoorzitter bij ons is het bestand. Ze is oprichter van de Universal Flirting Academy; auteur van drie boeken over flirten naar zakelijk succes waaronder: "Hoe word ik een schat?" en "De tien flirtgeboden". Reden voor ons om haar eens aan het woord te laten.
In haar interactieve workshops en lezingen laat zij het publiek kennis maken met het verschil tussen binding en verbinding in contacten. Zij laat zien welke plek ego en angst daarbij innemen en maakt ze duidelijke welke onbewuste gedragspatronen ons nog wel eens in de weg zitten bij het zakendoen.

Thijs Launspach- Vergroot jouw mentale gezondheid ook in deze tijd!

Thijs Launspach Hermance van Dijk 460x690

Thijs is expert op het gebied van stressmanagement en gaat je helpen met het stressvrij werken in coronatijd. Thijs deelt zijn visie op mentaal gezond blijven in tijden van crisis en zijn favoriete tips en tricks op het gebied van stress, thuiswerken en voor jezelf zorgen.

De maatregelen die de overheid heeft genomen om verspreiding van het coronavirus af te remmen, zijn voor iedereen ingrijpend. De lockdown heeft veel impact op ons dagelijks leven. Het kan zelfs leiden tot psychische klachten. Daarom is het nu meer dan ooit nodig om te investeren in onze mentale gezondheid en onze weerbaarheid te versterken. Het is daarvoor essentieel om te weten hoe je op een effectieve manier om kunt gaan met stress en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Niet alleen voor onszelf, maar ook zodat ons gezin, onze collega’s, onze vrienden en onze gemeenschap op ons kunnen bouwen.

In dit interactieve webinar deelt psycholoog Thijs Launspach zijn visie over hoe je mentaal gezond kunt worden en blijven in tijden van crisis. Thijs deelt zijn favoriete tips en tricks op het gebied van stress, thuiswerken en voor jezelf zorgen.

Manon de Caluwé - Beter samenwerken

Manon de Caluwe

Manon de Caluwé ondersteunt mensen en organisaties die beter willen leren samenwerken. Manon is gespecialiseerd in samenwerken in allianties en netwerken.

‘Samenwerken is de manier om de vraagstukken van vandaag aan te pakken. Het maatschappelijk belang is namelijk groot. Meedoen aan een samenwerking vereist veel verschillende vaardigheden van de betrokkenen, zoals interventievaardigheden, inlevingsvermogen, verbindingen leggen en win-win oplossingen vinden. Belangrijk hierbij is dat er anders leiding wordt gegeven, namelijk in de vorm van: netwerkleiderschap.

Ook onderzoekt en publiceert Manon over samenwerkingen die tot doel hebben om maatschappelijke collectieve vraagstukken op te lossen.

Kitty Nooy - De moed om de waarheid te spreken

Kitty Nooy Serge Nooy e1557923366577 460x612

Kitty Nooy daagt je uit om in gesprek te gaan over het belang van integriteit en ethisch leiderschap binnen organisaties. Zij deelt haar ervaringen en gaat met je in gesprek over waar je staat als medewerker en/of bestuurder op het gebied van ethisch leiderschap en ‘de moed om de waarheid te spreken’. Na de Raio opleiding (rechterlijk ambtenaar in opleiding) werkte Kitty als (pers)officier van justitie in Dordrecht en Den Haag, als hoofdofficier van justitie van de politieregio Hollands Midden en was zij acht jaar landelijk portefeuillehouder integriteit bij het Openbaar Ministerie.

Authenticiteit, moed, toegankelijkheid, inlevingsvermogen en vooral gevoel voor mensen was nodig om – in deze functies – het verschil te kunnen maken. De aanpak van en de communicatie rondom de crisis die ontstond na het schietincident op 9 april 2011 in Alphen aan de Rijn leverde haar veel positieve reacties op. Zij werd genomineerd voor de media award 2011 en stond in de top 10 van het tijdschrift Opzij van de 100 machtigste vrouwen binnen de categorie Justitie en Openbare Orde. De Volkskrant omschreef haar als iemand "met oog voor detail en wars van deftige taal”.

Met dezelfde gedrevenheid en het enthousiasme waarmee ze jarenlang de invloed van houding en gedrag (zachte kant van integriteit) als bespreekpunt heeft gemaakt, adviseert en inspireert ze nu bestuurders/medewerkers. Ze houdt een spiegel voor, stimuleert tot reflectie en het allerbelangrijkste: ze biedt een sfeer om de waarheid te durven zeggen, hoe lastig dat soms ook is.

Edith Bosch - Leef je mogelijkheden, niet je angsten

Edith Bos portret

Edith is mental (team)coach. Ze is de meest succesvolle vrouwelijke judoka die Nederland kent met drie Olympische medailles, een wereldtitel en vier Europese titels. Na haar sportcarrière nam zij deel aan en won zij het tv programma Expeditie Robinson.

“We hebben zelf in de hand dat we veel meer kunnen en GROTER zijn dan we zelf denken. We laten onze angst dat het mis gaat vaak leidend zijn. Als je angst gaat zien als een mogelijkheid om sterker en evenwichtiger te worden dan ben je in staat om meester te zijn van je gedachten en je gedrag."

Edith vertelt in haar presentatie hoe zij haar angst heeft gebruikt als middel tot succes.

Michael Kortekaas - Mentale (veer)kracht

Michael kortekaas portret
Fotografie: Aad van Vliet

Michael Kortekaas is een energiek, authentiek en verfrissende spreker die het publiek handvatten geeft om hun gewoontes, te veranderen en in te zien dat fitheid hieraan ten grondslag ligt.

Eén van zijn veelgebruikte uitspraken; ‘dat wat je doet, daar word je goed in’ omvat de kern van zijn lezing. Zeur en klaag je veel, dan word je daar goed in! Maar leer je bijvoorbeeld omgaan met angst, teleurstelling en tegenslag dan ontwikkel je wilskracht en doorzettingsvermogen.

Michael is ook te zien als hunter in het TV-programma Hunted op NPO 3. Hij werkt daarin samen met oud-collega’s van de inlichtingendiensten, politie en defensie.

Minchenu Maduro - ontwapenen door een ander te ontwapenen

Winterschool Minchenu Maduro

Hoe zorg je voor verbinding op een menselijk niveau in tijden wanneer dat niet zo heel erg normaal is? Veel zaken vinden nu plaats van achter een beeldscherm. Hoe kom jij achter het beeldscherm vandaan en kom je in verbinding met je collega, je leidinggevende of die inwoner.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk geeft Minchenu een hele praktische workshop over het vergroten van jouw mogelijkheden om verbinding te zoeken. Minchenu is tijdens de Zomersafari niet alleen een van je dagvoorzitters maar geeft ook inspirerende workshops. Ze is gefascineerd door de mens. Hoe zit het nou precies? Wat beweegt iemand om zich zo te gedragen? Als je dat element kan begrijpen, dan pas krijg je een echte ontmoeting die zin heeft.

Joseph Oubelkas - Van lijden naar Leiden

AO Summerschool Joseph Oubelkas

Hoe je kunt terugkijken op een bizarre, maar bijzondere, onvergetelijke en wellicht vruchtbare periode! Hoe donker het ook kan zijn, jij bepaalt wat je met jouw tijd doet. Dit naar aanleiding van zijn jaren in onterechte gevangenschap in Marokko in ondenkbare, vaak verschrikkelijke situaties. Studeren, werken, liefde, alles ging Joseph voor de wind, maar toen ging het mis. Een zakenreis naar Marokko loopt uit op een catastrofe met ongekende gevolgen...

Sinds de verschijning van zijn boek in 2011 '400 brieven van mijn moeder' geeft Joseph lezingen en presentaties voor overheidsinstanties, scholen, universiteiten en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Hierdoor heeft hij al tienduizenden mensen mogen inspireren en motiveren.

Winactie

Ter promotie van de Wintersafari mogen we weer iets weggeven. Namelijk 5x twee cadeaubonnen. Voor jou en je collega.

Deel de poster

Nodig je collega's uit om ook deel te nemen aan de Wintersafari. Zet onze flitsende poster (die je hieronder kunt downloaden), met een wervelende tekst op het intranet van jouw gemeente en maak kans. Want samen deelnemen is ten slotte leuker dan alleen.

Wat je moet doen:

  • Download de poster van de Wintersafari hieronder.
  • Schrijf een wervelende promotekst ter promotie van de Wintersafari.
  • Plaats de poster met de tekst op jouw intranet.
  • Stuur een schermopname en de naam van je collega naar Safari@aeno.nl.
  • Zorg ervoor dat jij en je collega zijn ingeschreven.
  • Doe dit vóór of op 25 januari 2022.

Poster te gebruiken voor prijsvraag

De Safari 5-daagse (voorheen Meester in je Werk Week) is een landelijke inspiratieweek waarbij we gemeentemedewerkers willen stimuleren om op een andere manier naar hun werk te kijken én wendbaar en vitaal te blijven. Dit jaar was de Safari 5-daagse van 8 t/m 12 november.

Met de Safari 5-daagse willen we inspelen op actuele thema's die bij gemeenten spelen. In 2021 waren dat de thema's hybride werken, vitaliteit en veranderkracht. In de vorm van workshops en webinars bieden we inspirerende programma gericht op deze thema's.

Safari 5-daagse-Banner-1200

Workshops

Gemeenten die een Safari 5-daagse organiseerden kregen de kans om bij A&O fonds Gemeenten workshops te boeken die zij konden inzetten in hun programma. Er werden hiervoor bijna 300 workshops ter beschikking gesteld die gericht waren op de drie thema's.

Hybride ochtendprogramma

Aanvullend op het programma dat de gemeenten zelf organiseerde, bood het A&O fonds ook nog een inspirerend ochtendprogramma. Van maandag 8 tot en met 12 november was er iedere ochtend een programma met een talkshow en twee inspirerende sprekers.

Het ochtendprogramma was in hybride vorm. Dat houdt in dat deelnemers de keuze kregen om het programma online of fysiek te volgen. De online deelnemers kregen toegang tot ons digitaal platform waar iedere dag werd afgetrapt met een talkshow gevolgd door onze sprekers. Voor maandag en dinsdag konden deelnemers ook fysiek deelnemen waarbij zij de kans kregen om de spreker in persoon vragen te stellen.

Dit jaar hadden we inspirerende sprekers in de vorm van Gregory Sedoc, Edith Bosch, Michael Kortekaas, Mark Tigchelaar, Henk Jan Koershuis, Francesco Wessels, Jaco Ottink en Sierd Nutma.

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent de Safari 5-daagse? Schrijf je in voor de Safari 5-daagse nieuwsbrief.

Rudolph van Veen-staand
Fotografie: Yasmijn Tan

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen is op 9 september onze keynotespreker. Hij is bekend van meerdere televisieprogramma’s, is een echte vakman met passie voor verse producten en ambachtelijke bereidingen. Tijdens zijn workshop zal hij vol enthousiasme zijn verhaal vertellen. Als inspirerende spreker geeft Rudolph aan de hand van voorbeelden uit het heden en het verleden een inzage in zijn carrière. Hij geeft weergaloos weer dat succes begint bij jezelf. Door zijn spontaniteit, schat aan kennis op eetgebied, professionaliteit en toegankelijkheid weet hij als geen ander elke presentatie op passende wijze en met een grote dosis energie neer te zetten. Goed geïnspireerd aan de tweede dag beginnen van de Zomersafari? Dan is deze workshop echt iets voor jou.

Zomersafari21-Kim Spinder

Kim Spinder – Innoveren terwijl de baas even niet kijkt

Nu alvast snuffelen aan het hybride werken? Spinder neemt je  mee naar de toekomst en vertelt over de praktische impact van haar innovatielessen. Nu jij voornamelijk thuis werkt, is er juist ruimte om stiekem de ruimte te pakken om te experimenteren. De baas ziet je namelijk toch even niet. Hoe maak jij je werk leuker en uitdagender? Hoe pak je zelf de eigen verantwoordelijkheid en trek je het eigenaarschap van jouw eigen vernieuwing naar je toe? Hoe overwin je de belemmeringen die je daarbij tegenkomt?  Kim Spinder is zowel binnen de overheid als in het bedrijfsleven een veelgevraagd innovatie-expert. Ze heeft al heel wat kilometers op de teller staan als het gaat om innoveren in de praktijk. Dat is ook waar het vaak misgaat. Je moet veel hobbels over, mensen meenemen, onderweg ook nog succes creëren en je eigen energie bewaken. Hoe pak je dat aan?

Zomersafari21- Paul Smit

Paul Smit - Schakelen in hybride tijden

Je brein is je belangrijkste instrument en de sterkste computer ter wereld, maar soms ook een beetje lui en niet gewend om snel te veranderen. Maar de wereld verandert heel snel momenteel, dus hoe zorg je ervoor dat jij klaar bent voor het nieuwe hybride werken? Paul Smit, filosoof en cabaretier gaat in op wat hybride werken doet met jou als mens. Hoe schakelen we tussen de verschillende werkvormen en vergadersoorten? Hoe behouden we voldoende energie als onze agenda de ene dag volgepropt zit met Teams-bijeenkomsten en je de volgende dag ineens de hele dag weer tussen de collega’s op kantoor zit? Smit legt in zijn workshop uit hoe je bewuste keuzes maakt binnen je eigen capaciteit en hoe je de dag effectief kan indelen.

Paul Iske Walter Kallenbach

Paul Iske – Briljante mislukkingen

We vertellen aan elkaar liever wat er goed gaat, dan wat er niet goed gaat. Mislukkingen houden we allemaal het liefst voor onszelf, terwijl we juist iets kunnen leren van de momenten waarop niet alles liep zoals gepland. Juist het durven leren en delen van gefaalde pogingen, maken ze briljant en waardevol voor jezelf en een ander.

Wie wil innoveren, moet risico’s nemen en wie risico’s neemt, loopt de kans om te falen. Zeker in deze tijden waarin we allerlei nieuwe experimentele werkvormen met elkaar aangaan, moet er ruimte zijn voor het maken van fouten. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Paul Iske, hoogleraar Open Innovation & Business Venture bij de Universiteit van Maastricht weet er alles van en deelt de kennis graag met jou.

Saskia Nijs
Fotografie: Paul Kampman

Saskia Nijs – Hybride werken

Nu we langzaamaan weer durven te dromen over werken op kantoor, wordt het ene na het andere onderzoek gelanceerd om te bepalen hoe vaak en wanneer mensen thuis willen blijven werken. De meeste van ons zijn er wel ‘klaar mee’ maar willen toch ook niet terug naar hoe het was. En dus proberen werkgevers zich voor te bereiden op een hybride terugkomst naar de werkplek. Wellicht kunnen we met minder vierkante meters of gaan we de bureaus wat anders neerzetten. Kiezen we wellicht toch voor die dure koffieautomaat nu mensen thuis gewend zijn aan lekkere koffie?

Saskia Nijs neemt jullie mee in de ingewikkelde vragen die er nu nog liggen. Durven dromen van de hybride werkomgeving na COVID-19 die ons inspireert, waardeert en waar we tot creatieve en innovatieve hoogte kunnen stijgen. Welke kansen liggen er voor jouw gemeente?

Judith Smits
Fotografie: Yasmijn Tan

Judith Smits – Net/Hybride werken

Judith Smits verschijnt regelmatig op televisie als de netwerkexpert van Nederland, superconnector en schrijver van het boek FUNfactor. En is de persoon die jou kan vertellen hoe je als medewerker, maar ook als leidinggevende contact houdt met alle mensen om je heen. Of deze nu thuis aan het werk zijn, op kantoor zitten of gewoon als team ergens op een terras zitten. Het is lastiger geworden om met elkaar in contact te komen en te blijven. Leer elkaar op een andere manier kennen en doe mee aan de interactieve netwerkquiz over online en offline netwerken. Iets voor jou?

Bas Haring Speakers Academy Walter Kallenbach 5

Bas Haring

Deze tijden vragen veel van ons improvisatievermogen en wendbaarheid. Hoe ga je nou om met al die veranderingen? Helpt het als je bijvoorbeeld op een andere manier naar de wereld gaat kijken? Bas Haring, filosoof en schrijver, stelt je vragen die niet direct voor de hand liggen. Hij ontdoet de wetenschap van haar sluier van vaagheden en raakt de essentie ervan. Dit maakt zijn manier van denken ontzettend inspirerend en leerzaam. Als spreker weet hij altijd een verrassende draai te geven aan zijn verhaal. Hierdoor weet hij zijn toehoorders telkens weer te boeien en hen aan te zetten tot het overdenken van zijn visie. Op zoek naar een standaard workshop? Dat is dit niet. Maar je loopt wel ‘naar buiten’ met een nieuwe frisse kijk op het leven.

Lena Lisa Zomersafari2021

Lena Tiemersma en Lisa van Holstein van het A&O fonds Gemeenten – Haal jij alles uit jezelf?

Lena en Lisa leiden je rond op Allesuitjezelf.nl, een website voor loopbaanontwikkeling van gemeentelijke medewerkers. Doe mee met de speurtocht, waardoor je je kunt verdiepen in de mogelijkheden van Allesuitjezelf.nl én maak kans op een coachingsgesprek.

Misschien vind je dit ook interessant