Vandaag is dé dag die in het teken staat van vrouwen. Het is Internationale Vrouwendag. Platform Internationale Vrouwendag zegt dat het mooi is om te zien dat veel organisaties aandacht besteden aan deze dag. NRC Handelsblad meldt vanmorgen: 'Werkende vrouwen zijn meer gaan verdienen, maar verschillen met mannen blijven groot'. Uit eerder onderzoek blijkt dat gemeenten het niet slecht doen wat betreft vrouwen in topfuncties.

Uit het onderzoek van nieuwszender BNR blijkt dat bij gemeenten evenveel vrouwen als mannen in topfuncties zitten. Ook blijkt uit de Personeelsmonitor dat het salaris van mannen en vrouwen zo goed als gelijk is gebleven in 2020.

Niet achterover leunen

Toch is het niet de bedoeling om nu niets te doen, zegt Mariëtte Turkenburg, voorzitter van Talent naar de Top, een stichting met een maatschappelijke doelstelling voor meer divers talent in de (sub)top.

Tijdens een interview met BNR zegt Turkenburg: 'Gemiddeld genomen doet de overheid het goed, maar je ziet wel een heel wisselend beeld. Bij gemeenten zie je verschillen en die zien wij bijvoorbeeld ook bij ministeries. Dus daar is zeker nog wel werk aan de winkel, ze kunnen niet achterover gaan leunen.'

Wat is jouw ervaring? Laat het weten bij de stelling.

Er kan niet meer gestemd worden.

Uitslag:

Vrouwen en mannen worden bij gemeenten altijd gelijk behandeld.

 • Mee eens

  0%
  0 Stemmen
 • Mee oneens

  100%
  3 Stemmen
 • Weet niet

  0%
  0 Stemmen

Totaal aantal stemmen: 3

Misschien vind je dit ook interessant