Burgers en ondernemers hebben vaak contact met de overheid en doen dit via verschillende kanalen. Denk aan het raadplegen van informatie via een mobiele app, online formulieren of een persoonlijk gesprek aan de balie. Deze verschillende kanalen hebben voor- en nadelen. VNG Realisatie werkt op dit moment aan een omnichannel (of klantgedreven dienstverlening) strategie met een werkgroep van gemeenten en overheidsorganisaties. A&O fonds Gemeenten gaat tijdens dit traject met gemeenten aan de slag om de impact van omnichannel op mens en organisatie duidelijk te maken.

Omnichannel is een strategie om de dienstverlening voor de gehele gemeente te verbeteren en toekomstbestendig te maken. De verbetering van het contact tussen inwoners, ondernemers en overheid staat hierbij centraal. Stapsgewijs wordt er toegewerkt naar een inclusieve klantinteractie waarin alle communicatiekanalen naadloos bij elkaar komen zodat de dienstverlening verbetert.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Het project omnichannel

Een aantal gemeenten uit de werkgroep gaat dit jaar pilots draaien om de omnichannel dienstverlening te toetsen. A&O fonds Gemeenten biedt de werkgroep ondersteuning bij de implementatie van de pilots. Daarnaast gaat A&O onderzoek doen naar de impact van klantgedreven dienstverlening (omichannel) op mens en organisatie.

Vragen

Voor meer informatie over omnichannel stuur een e-mail naar joost.groenestein@aeno.nl of kijk op de website van de VNG Realisatie.

Misschien vind je dit ook interessant