Het Talentnetwerk is zo een groot succes dat het snel wil uitbreiden met meer gemeenten en organisaties. Dit netwerk is een unieke samenwerking dat HBO en WO geschoolde medewerkers traint en uitwisselt tussen de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en woningbouwcorporatie Domesta.

Kennis direct toepassen

De samenwerkende organisaties willen graag verder inventariseren of een uitbreiding voor MBO geschoolde medewerkers opzetten en het liefst met meer gemeenten en organisaties in de regio.

Het idee ontstond binnen het Expertisecentrum van de gemeente Emmen. Er was behoefte aan vaste medewerkers, die als interimmers voor meerdere opdrachtgevende overheden werken. Met het Talentnetwerk leiden de samenwerkende organisaties twee jaar lang een groep van maximaal 10 medewerkers op en wisselen zij medewerkers uit.

Tijdens dit traject leren de deelnemers nieuwe vaardigheden: project-, programma-, procesmanagement, interim-leiding, onderzoek en advisering. Deze nieuwe kennis kunnen zij gelijk toepassen in hun interim-opdrachten.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Kennis beklijft beter

De deelnemers doen dit gemiddeld 1 dag per week naast hun gewone werk. Ze ontwikkelen wat deskundige gedragsverandering, Ben Tiggelaar, noemt “een tweede spoor in hun carrière”. Dat biedt de deelnemers en hun organisaties dubbel voordeel.

De organisaties helpen hun medewerkers zichzelf te ontwikkelen en de nieuwe kennis en vaardigheden die zij verwerven. De nieuwe kennis beklijft beter doordat zij die meteen in de praktijk kunnen toepassen. Bovendien helpt het Talentnetwerk de organisaties om flexibel te zijn en om hun publieke netwerksamenwerking te verrijken en om talenten voor de regio te behouden.

Het Talentennetwerk heeft een steuntje in de rug gekregen met hulp van subsidie van A&O fonds Gemeenten. Meer weten over subsidies en mogelijkheden voor jouw gemeente? Of op zoek naar meer inspiratie over medewerkers en ontwikkeling? Neem dan contact op met ons via secretariaat@aeno.nl.

Stuur een email

Misschien vind je dit ook interessant