Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip, lanceert het actieplan Arbeidsmarktdiscriminatie 2022-2025. In het actieplan roept de minister op tot het sluiten van een convenant tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Discriminatie op de arbeidsmarkt en de werkvloer is nog altijd hoog, blijkt uit cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hoe kunnen gemeenten zorgen voor een divers personeelsbestand? In onze webinarserie Diversiteit en Inclusie vertellen we hoe je dat doet.

Webinars Diversiteit en Inclusie

Wil je direct aan de slag? Deze webinarserie over Diversiteit en Inclusie helpt je direct met een concrete aanpak in jouw gemeente. De serie behandelt 4 onderwerpen:

  • Afstand arbeidsmarkt
  • Culturele diversiteit
  • LHBTIQ+
  • Gender

Welke mogelijkheden hebben gemeenten om te zorgen voor een divers personeelsbestand? Wat doen andere gemeenten en wat zijn de geleerde lessen? Bekijk hier alle webinars per onderwerp terug.

10 maatregelen voor recruiters van belang

De bedoeling van het actieplan van de minister is om alle discriminatie uit te bannen uit het sollicitatieproces. Werf-en.nl zet 10 maatregelen uit het actieplan, die voor recruiters het meest in het oog springen, op een rij.

Dreamteam Breda

Een goed voorbeeld van werving op basis van inhoud is dit team klantmanagers in Breda die niet is geselecteerd op diploma’s en ervaring, maar op karakter en vaardigheden. Het levert een dreamteam op. A&O fonds Gemeenten spreekt drie dreamteamleden.

Misschien vind je dit ook interessant