Het werk van gemeentemedewerkers verandert continu. Nu door corona, maar ook door veranderingen die al eerder in gang zijn gezet zoals digitalisering van werkprocessen. Die veranderingen vragen veerkracht en dat kan alleen als medewerkers lekker in hun vel zitten. De vitaliteitscampagne BRUIS van A&O biedt nu ook tools die specifiek zijn gemaakt voor deze coronaperiode en voor thuiswerken.

BRUIS top 5

Wat heb je nodig om je BRUISend te voelen? Met de top 5 kaart wordt medewerkers gevraagd om een rangorde te maken in wat voor hem of haar belangrijk is. Omdat er veel op afstand wordt gewerkt, bieden we de BRUIS top 5 kaart nu ook in een beschrijfbare pdf aan, zodat ze op de thuiswerkplek kunnen worden ingevuld.

BRUISgesprek

Wil je graag dat medewerkers met plezier en productief aan het werk blijven thuis of af en toe op kantoor? Dan is het goed om je te beseffen dat de crisis op iedereen een andere impact heeft gehad.

Sommigen hebben het heel zwaar gehad, anderen bijna niet en alles daartussenin. Ongeacht de impact die het heeft gehad, het is belangrijk om iedere werknemer de ruimte te geven om hierover te praten. Daarbij zijn 3 dingen belangrijk:

  • Reflecteren: hoe kijkt iemand terug op de crisis?
  • Hier en nu: hoe voelt iemand zich op dit moment?
  • Vooruitkijken: heeft iemand behoefte om dingen te veranderen?

Start een gesprek goed met het BRUISgesprek; hieronder te downloaden.

Alle BRUIStools

BRUIS heeft als doel iedereen die bij een gemeente werkt te stimuleren na te denken over hoe je zelf en met elkaar vitaal kan blijven werken. Alle BRUIStools downloaden? Klik dan hieronder en bekijk welke instrumenten je wilt inzetten voor jouw gemeente.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op Linkedin, Twitter en Youtube-kanaal.

Je wordt op de hoogte gehouden van onze evenementen, workshops en webinars. Ook inspireren we je met geleerde lessen van andere gemeenten en met de nieuwste instrumenten om de gemeente nog wendbaarder te maken.

Linkedin Twitter Youtube

A&O Nieuwsbrief

Word lid van één of meerdere nieuwsbrieven, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten binnen jouw specialiteit.

Schrijf je hier in

Misschien vind je dit ook interessant