Ook bij gemeenten zijn er medewerkers die, naast hun baan en gezin, de handen vol hebben aan de zorg voor een naaste.

Aandacht voor deze mantelzorgende collega’s helpt hen niet alleen bij hun mantelzorgtaken, maar ondersteunt hen ook om op een gezonde manier hun werk te blijven doen. Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgers meer mentale en lichamelijke klachten hebben dan hun collega’s.

Hoe gaat jouw gemeente om met mantelzorgers?

Steeds meer gemeenten investeren in mantelzorg-vriendelijk personeelsbeleid. Wil je in jouw gemeente als werkgever de mantelzorgende collega’s helpen om een gezonde balans te vinden tussen werk, privé en mantelzorg? Wil jij ook erkenning krijgen als mantelzorgvriendelijke gemeente én wil je hiermee in jouw gemeente aan de slag? Zoek dan een aantal gemeenten om van elkaar te leren. A&O fonds Gemeenten ondersteunt je hier graag bij! Interesse of wil je weten of hier subsidie en expertise voor aangevraagd kan worden? Stuur een e-mail naar subsidies@aeno.nl.

Community Gezond en veilig werken

Wat natuurlijk ook kan, is je ervaringen delen op onze community Gezond en veilig werken. Samen bereik je meer dan alleen. Op de Community kun je collega’s van andere gemeenten ontmoeten. Je kunt de dialoog aangaan of ervaringen uitwisselen. Meedoen? Stuur een e-mail naar gezondwerk@aeno.nl om je aan te melden.

Laat je inspireren

Steeds meer gemeenten investeren in mantelzorg-vriendelijk personeelsbeleid; 100 gemeenten hebben inmiddels de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ van Werk&Mantelzorg ontvangen. Lees in de factsheet inspirerende voorbeelden en ideeën.

Misschien vind je dit ook interessant