Maar liefst 1500 gemeenteprofessionals hebben meegedaan aan de Summerschool 2020. Dit jaar stond in het teken van Veranderkracht. Daarom bood het programma sprekers met krachtige, persoonlijke verhalen zoals astronaut André Kuipers en Joseph Oubelkas die onterecht 1637 dagen in een Marokkaanse gevangenis zat.

Summerschool 2020 Studio
Summerschool 2020 make-up Andre Kuipers
Summerschool 2020 Studio2
Summerschool 2020 Studio4
Summerschool 2020 portal opening dag 1
Summerschool 2020 platform opening1
Summerschool 2020 portal Andre Kuipers
Summerschool 2020 platform Paul Smit
Summerschool 2020 platform Paul Smit2
Summerschool 2020 platform studio fred2
Summerschool 2020 platform rick van asperen4
Summerschool 2020 platform rick van asperen3
Summerschool 2020 platform hoe dan doe dan
Summerschool 2020 platform studio fred
Summerschool 2020 platform Rolf Schrama
Summerschool 2020 platform Rolf Schrama2
Summerschool 2020 platform Jitske Kramer2
Summerschool 2020 platform Jitske Kramer
Summerschool 2020 platform studio bingo2
Summerschool 2020 platform Caroline Kimmerle online yoga
Summerschool 2020 platform Caroline Kimmerle online yoga2
Summerschool 2020 platform studio bingo
Summerschool 2020 platform hoe dan doe dan2
Summerschool 2020 platform studio fred3
Summerschool 2020 platform Joseph Oubelkas
Summerschool 2020 Joseph-Oubelkas3
Summerschool 2020 platform Joseph Oubelkas2
Summerschool 2020 platform studio fred4
Summerschool 2020 platform einde
Summerschool 2020 platform einde comments

Ook kon je kijken en luisteren naar Rolf Schrama (Leef Groots!) en interactieve workshops van Paul Smit (Anders kijken), De Vrije Denkers (Hoe dan? Doe dan!), Rick van Asperen (Gooi hoge ogen met een groot schakelvermogen!) en Jitske Kramer (Leiderschap in verandering).

Vandaag ervaren dat ook een online evenement echt inspirerend kan zijn. Bedankt A&O fonds Gemeenten

Ela van der Weerden, Afdelingshoofd Publiekscontacten

Summerschool studio

Met een prachtig ingerichte studio, een afwisselend programma en spannende sprekers bleef het evenement afwisselend, uitdagend, interessant en vooral ook leerzaam. Voor de nodige ontspanning kon men meedoen met de Bingo waar leuke zomerse prijzen vielen te winnen, zich stretchen in een yoga-sessie of videobellen met elkaar. Hierdoor was het een heel gevarieerd programma waardoor het voor iedereen wel iets interessants te bieden had.

Ga naar overzicht sprekers

Event website

Het thema was ook erg toepasselijk vanwege de Veranderkracht van zowel A&O als de deelnemers. A&O in korte tijd het Summerschoolprogramma om moeten bouwen naar een digitale variant waarvoor ook een geheel nieuwe website is ontwikkeld.

Ook de Summerschool deelnemers moesten deze nieuwe online omgeving eigen maken en dat is zeer goed gelukt want de nieuwe portal is beoordeeld met een cijfer 8. Goed te weten want A&O zal het nieuwe platform zeker vaker inzetten voor digitale bijeenkomsten.

Summerschool 2020 platform programma

Thema editie 2020: Vergroot je comfortzone!

In de Summerschool sta jij als professional centraal. In een tijdperk waarin ontwikkelen zo langzamerhand de enige constante factor is, is ontdekken en begrijpen hoe jij daar mee omgaat cruciaal. Hoe blijf jij deze de baas? En zorg je er voor dat jouw persoonlijk potentieel en comfortzone groter worden en je met plezier en een lach naar je werk gaat omdat jij alles aan kunt?

Testimonial Linkedin Summerschool Karin Rooijakkers

Goed georganiseerd en inspirerende sprekers. Ik vond Jitske Kramer top! De eerste ronde sloot ik aan bij Joseph Oubelkas en Rolf Schrama, die raakten mij ook erg. Mooie lessen geleerd. Bedankt A&O fonds Gemeenten!

Karin Rooijakkers, Personeelsconsulent gemeente Hilvarenbeek

Allesuitjezelf.nl

Heb je de Summerschool gemist of kun je niet wachten en wil je eerder je comfortzone vergroten en meer uit jezelf halen? Bezoek dan onze website Allesuitjezelf.nl of lees eerst meer over dit platform voor de gemeentemedewerker hieronder.

De Summerschool biedt altijd een geweldige line-up. Na de plenaire opening door de directeur en voorzitter van het bestuur van het A&O fonds en de keynote spreker André Kuipers, kon je dit jaar je hart ophalen en kiezen uit een scala van geweldige, zeer ervaren sprekers.

Hun verhalen en presentaties hebben als rode draad dat ze je zullen uitdagen en vooral uitnodigen om jezelf de vraag te stellen: Haal ik wel alles uit mijzelf? En hoe zit het met mijn eigen schakelvermogen?

AO Summerschool 2020 Andre Kuipers foto Nico Kroon

André Kuipers - Boldly go where no one has gone before

André is één van de weinige mensen in de wereld, en de enige levende Nederlander, die onze planeet van buitenaf heeft gezien. Hij had het voorrecht twee keer te mogen werken in het internationale ruimtestation ISS.

Er komt heel wat bij kijken om astronaut te worden. Het is een jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, gedrevenheid, geduld en frustratietolerantie zijn onmisbaar, maar ook een portie geluk. Het motto van André Kuipers: steek nooit een stok in je eigen wiel. Oftewel: hoe klein de kans om iets te bereiken ook lijkt te zijn, laat deze nooit varen. ‘Boldly go where no one has gone before’, want dáár liggen kansen. Op 23 juli en 13 augustus vertelt alles over hoe hij zijn doelen heeft bereikt en hoe jij dat ook kunt doen!

Naar website André Kuipers
Summerschool vrije Denkers tekst 2020 1000

De Vrije Denkers - Hoe dan? Doe dan!

Je kent het vast wel. Je volgt een inspiratiesessie en als je dan weer terug bent op de werkplek neemt de waan van de dag het toch snel weer over. Hoe houd je inspiratie vast en ga je er ook daadwerkelijk mee aan de slag? Wilskracht alleen is meestal niet genoeg. Er zijn verschillende mogelijkheden om de opgedane inspiratie om te zetten in blijvende actie.

De workshop brengt doen en denken dichter bij elkaar. In Hoe dan? Doe dan! krijg je instrumenten mee om in actie te komen, te blijven én je hebt zelfs gegarandeerd een stap genomen in de richting waarin jij je verder wilt bekwamen. De online workshop zal je tevens op een energieke, interactieve, positieve en uitdagende manier meenemen in een groeiende noodzaak tot gedragsverandering in jouw organisatie. Kortom, een praktische workshop waarin iedereen ook letterlijk stap 1 zet en blijft zetten.

Naar website Vrije Denkers
AO Summerschool Jistke Kramer foto Mettina Jager 600

Jitske Kramer -Corona cultuurshock: leiderschap in verandering

We doorleven een collectieve corona cultuurshock. Deze keynote ordent de chaos waar we inzitten in vier opeenvolgende fases. Met wijsheden van over de hele wereld, zodat leiders en teams weer weten wat hen te doen staat. Corona heeft ons in een collectieve wereldwijde cultuurshock gebracht. Zonder een stap buiten de deur te zetten zijn onze menselijke gewoonten en routines in de war geschopt en zoeken we massaal naar het nieuwe normaal. Het ene moment zakt de moed je in de schoenen en het andere moment voel je een zee aan energie om door te zetten. Het lijken grillige emotionele golven die je kunnen overspoelen. Maar in wezen zijn het vier voorspelbare fases die iedereen in een net iets ander tempo doorloopt. Dit ondertussen, deze buitengewone tijd, vraagt leiderschap met power én love en een helder veranderverhaal. Leef jij een crisis of transformatie?

Naar website Jitske Kramer
AO Summerschool Paul Smit 1000

Paul Smit - Anders Kijken

In een humoristische en energieke presentatie gaat Paul Smit in op diverse aspecten van menselijk gedrag en de werking van ons brein. Zijn verhaal is onderscheidend en bevat de nieuwste inzichten. Wat werkt wel en wat werkt niet als we willen veranderen? Hoe kunnen we als mens flexibel en ontspannen in het leven staan en denken in mogelijkheden?

Naar website Paul Smit
AO Summerschool Joseph Oubelkas

Joseph Oubelkas - ‘Van Lijden naar Leiden’

Hoe je kunt terugkijken op een bizarre, maar bijzondere, onvergetelijke en wellicht vruchtbare periode! Hoe donker het ook kan zijn, jij bepaalt wat je met jouw tijd doet. Dit naar aanleiding van zijn jaren in onterechte gevangenschap in Marokko in ondenkbare, vaak verschrikkelijke situaties. Studeren, werken, liefde, alles ging Joseph voor de wind, maar toen ging het mis. Een zakenreis naar Marokko loopt uit op een catastrofe met ongekende gevolgen...

Sinds de verschijning van zijn boek in 2011 '400 brieven van mijn moeder' geeft Joseph lezingen en presentaties voor overheidsinstanties, scholen, universiteiten en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Hierdoor heeft hij al tienduizenden mensen mogen inspireren en motiveren.

Naar website Joseph Oubelkas
AO Summerschool 2020 - Rick van Asperen

Rick van Asperen (Egostrippen) - Gooi hoge ogen met een groot schakelvermogen!

Afwisselende bewegingen volgen elkaar in een rap tempo op. Hoe kan jij hier samen met jouw collega’s innovatief op acteren? Laat je inspireren door de verfrissende kijk op veranderkracht en samenwerken. Je leert voorbij je oordelen en routines achter de drijfveren van jezelf en anderen te komen. Daarmee versterk je niet alleen de verbinding met jezelf en anderen. Óók ervaar je hoe je op basis van onderliggende waarden meer kunt creëren dan je ooit voor mogelijk hield. Verleg daarom je energie van het botsen met de mensen om je heen naar het achterhalen van de belangrijke informatie die schuilgaat achter je eigen oordelen én die van anderen. Als je die informatie weet te benutten, ga je keer op keer nieuwe afslagen zien in straten die tot nu toe doodlopend leken.

Naar website Rick van Asperen
AO Summerschool Rolf Schrama foto Marco ter Beek

Rolf Schrama – Leef groots!

Rolf heeft een zeer zeldzame vorm van dwerggroei waardoor de vooruitzichten bij zijn geboorte zeer somber waren. Hierdoor heeft Rolf te maken gehad met vele extreme uitdagingen. Al op jonge leeftijd stelde hij zichzelf ten doel om groots te gaan leven. Van een straatschoffie op de Mavo klom hij op tot doctorandus in de Economie. Vanuit het sjieke kantoorpand aan de Amsterdamse grachten keek hij op een dag naar buiten en dacht 'Is dit leven eigenlijk wel zo groots?'

Vanaf het begin tot het eind weet Rolf jou met een lach en een traan te boeien met zijn levensverhaal, dat voor veel mensen een wake-up call zal zijn om eens goed naar jezelf te kijken. In een meeslepend verhaal vertelt Rolf over hoe hij daarna op zoek ging naar zichzelf. Hoe hij zijn handicap begon te accepteren en het uiteindelijk omarmde. Vanaf dat moment was hij in staat om zijn definitie van groots een andere invulling te geven.Vier jaar geleden stapte hij voor het eerst in een zeilboot en wist het vrijwel direct. Ik wil meedoen aan de Paralympische Spelen in Rio. Vanaf die dag reisde hij met zijn boot de wereld over. Elke dag een stapje dichter bij zijn einddoel.

Naar website Rolf Schrama
AO Summerschool Caroline kimmerle 800

Caroline Kimmerle - Yoga voor beginners

Liever even in beweging komen op deze Summerschool dag? Caroline neemt je mee in de beginselen van yoga. Door een combinatie van fysieke en mentale elementen kom jij helemaal verfrist en geïnspireerd uit deze sessie. En je hoeft geen ervaren yogi of yogini te zijn om aan deze les mee te doen. Yoga kalmeert de geest en leert jou beter omgaan met de waan van de dag. Yoga is voor iedereen!

Naar website Caroline Kimmerle

Programma is onder voorbehoud van wijzigingen en aanvullingen. Hou deze pagina in de gaten en de socials van A&O voor het laatste nieuws rondom de Summerschool.

Meer informatie?

Mail dan naar evenementen@aeno.nl en je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Stuur een email

Allesuitjezelf.nl

Kun je niet wachten op het online festival en wil je eerder je comfortzone vergroten en meer uit jezelf halen? Bezoek dan onze website Allesuitjezelf.nl of lees eerst meer over dit platform voor de gemeentemedewerker hieronder.

Direct naar Allesuitjezelf.nl

Om Summerschool 2020 te promoten biedt A&O je een serie campagnebanners aan die je eenvoudig kunt kopiëren en opslaan. De banners zijn vrij bent te gebruiken voor presentaties, intranet, social media, nieuwsbrieven of website artikelen. Het formaat 1200 x 628 is het meest geschikt voor in socials.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Shewit facebook 1200 x 628
 • Pixels: 1200 X 628 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Shewit 600 x 600
 • Pixels: 600X600 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Pieken facebook 1200 x 628
 • Pixels: 1200 X 628 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Pieken 600 x 600
 • Pixels: 600X600 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 1200x628 2 incl datum
 • Pixels: 1200 X 628 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Jeroen 600 x 600
 • Pixels: 600X600 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 Programma 1200x628 met logo
 • Pixels: 1080X400 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 Programma 600x600 met logo
 • Pixels: 600X600 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Hind facebook 1200 x 628
 • Pixels: 1200 X 628 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Hind 600 x 600
 • Pixels: 600X600 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Emil facebook 1200 x 628
 • Pixels: 1200 X 628 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

AO Summer School 2020 campagnebeeld Emil 600 x 600
 • Pixels: 600X600 (72 dpi)

Klik met je rechtermuisknop op de banner en selecteer: afbeelding opslaan als.

Naar A&O Nieuwsbrieven Linkedin Twitter

Misschien vind je dit ook interessant