We zijn inmiddels een half jaar onderweg met de nieuwe RI&E tool. Een nieuwe tool is altijd wennen. Ook hebben we wat tegenvallers gehad. Hoogste tijd om de balans op te maken.

Vragenlijst

In 2022 is de gemeente vragenlijst geactualiseerd. Deze vragenlijst is overgenomen uit de RI&E-manager (oude tool) in Regis’t. Bij het overnemen zijn er fouten ingeslopen. Deze zijn (als het goed is) nu allemaal oplost.

Vragenlijst verbeteren

De aangeboden vragenlijst is afgelopen jaar niet aangepast omdat de verwachting was dat iedereen dit makkelijk naar eigen behoefte zelf kon doen. Het zelf kunnen aanpassen van de vragenlijst (of zelf een vragenlijst aanmaken) was een belangrijke eis bij de keuze van de tool. Regis’t biedt deze mogelijkheid, maar in praktijk blijkt dit nog niet gebruikersvriendelijk te zijn. Eind dit jaar komt hiervoor een nieuwe interface en wordt het een stuk makkelijker om aanpassingen te doen.

Vragenlijst: Overzicht en navigeren

De vragenlijst is ingedeeld in beleid, gebouwaspecten en afdeling. En er worden veel vragen gesteld. Het overzicht houden over deze vragen is lastig. We hebben hiervoor nu twee tips:

  • Overzicht van alle vragen, maatregelen en toelichting (in PDF, Excel of Word):
    Deze kun je maken met de rapportage “VE-01 Looplijst”. Hiervoor moet je een onderzoek starten en in de fase “vragen invullen” zitten. Op dit moment kun je via de menubalk “rapportages” naar “VE-01 Looplijst” gaan en het betreffende onderzoek selecteren.

  • Navigeren tussen de vragen (en veel moeten klikken):
    Wanneer je tijdens de risicoberekening de fase ‘terugzet’ naar de fase vragen, met als doel om een antwoord te veranderen, kom je terug in de fase vragen. Omdat alle vragen al een antwoord hebben, is de button ‘Overzicht’ niet zichtbaar maar staat deze op ‘Afronden’. Door een antwoord van een vraag weg te klikken, dus wanneer JA geantwoord was, klik je op JA om deze uit te vinken, wordt de ‘Overzicht’-button onderin weer zichtbaar.

Gelukkig is het de bedoeling dat dit navigeren en het houden van overzicht voor de zomer 2024 verbeterd wordt in een nieuwe interface.

RIE roadmap

Roadmap 2024 “waar gaan we heen?”

KMO heeft voor dit jaar mooie verbeteringen op de planning staan. Dit zijn in ieder geval:

  1. Krijg snel en eenvoudig inzicht in de status en resultaten van jouw RI&E’s met het dashboard.
  2. Meer inzicht, eenvoudig gebruik van het vragenlijstproces met een verbeterd en responsive design.
  3. Meer vrijheid met betrekking tot de inrichting en het raadplegen van gegevens van elkaar met behulp van flexibel gebruikersbeheer.

Webinars

Nieuwsbrief gezond werken

Wil jij op de hoogte blijven over alles rondom gezond werken? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Misschien vind je dit ook interessant