Hoe geef je als gemeente succesvol en effectief vorm aan wijkgericht werken? Dit najaar organiseren Platform31, LPB en A&O fonds Gemeenten voor de vierde keer de Werkplaatsen Wijkgericht Werken. Schrijf je hier in.

Veel gemeenten lijken meer en meer in te zetten op de wijk. Wijkgericht werken zorgt ervoor dat lokale overheid dichter bij het alledaagse leven van bewoners komt, maar in de praktijk blijkt dit nog best moeilijk. Verschillende factoren, zoals verkokering tussen beleidsdomeinen, cultuurverschillen tussen vakambtenaren en wijkambtenaren of verschuivingen van de politieke urgentie kunnen ervoor zorgen dat het wijkgericht werken in de praktijk stroef verloopt.

Werkplaatsen Wijkgericht Werken

Tijdens Werkplaatsen Wijkgericht Werken ontleden we met wijk- en vakambtenaren deze vraagstukken. In de Werkplaatsen staan we stil bij de gemeentelijke organisatiestructuur, eigen rollen en taken, eigen visie op het wijkgericht werken, samenwerkingsverbanden en benodigde competenties. Elke gemeente neemt met een trio van wijkambtenaar, sectorambtenaar sociaal domein en/of sectorambtenaar fysiek- en/of veiligheidsdomein, aan de werkplaat deel. De Werkplaatsen worden op locaties georganiseerd die voor de deelnemers makkelijk te bereiken zijn.

Programma
Werkplaats 1 21 september 2022 | 10.00 – 14.30
Je maakt kennis met de andere gemeenten, verkent organisatievormen van wijkgericht werken en plaatst de eigen praktijk/casus binnen een breder perspectief.
Werkplaats 2 2 november 2022 |10.00 – 14.30
Je krijgt inzicht in het thema Buurtmaken en de ABCD-methode en je verkent de huidige en gewenste rol van de lokale overheid door middel van de ontwikkeling van een digitale tool.
Werkplaats 3 30 november 2022 | 10.00 – 14.30
Je onderzoekt samenwerkingsvormen en competenties die passen bij de eigen praktijk/casus en reflecteert op de eigen leervragen.

Schrijf je in

Heb jij interesse in de Werkplaats Wijkgericht Werken of wil je eerst meer informatie? Klik dan op de button hieronder en schrijf je in.

Schrijf je in

Misschien vind je dit ook interessant