LSA, het landelijk netwerk van actieve bewonersgroepen, heeft een invulprotocol gemaakt voor bewoners, buurtwerkers en gemeenten die met de nieuwe coronamaatregelen weer willen opstarten.

Het protocol laat zien waar je aan moet denken en waar je een beslissing over moet nemen als je veilig open wil gaan. Als je alle punten en vragen doorloopt, heb je aan het eind van de rit een protocol op maat voor je organisatie.

Natuurlijk zijn de maatregelen onder voorbehoud: het kan zijn dat richtlijnen van RIVM en de overheid nog wijzigen of worden teruggedraaid.

Direct naar invulprotocol

Buurthuizen en ontmoetingsplekken mogen vanaf 1 juni weer open voor maximaal 30 mensen. Het is belangrijk dat je een goed plan hebt om dat te doen. Daarom kun je een voorbeeldprotocol downloaden. Dat kun je gebruiken als leidraad bij de voorbereidingen.

Thijs van Mierlo, Directeur LSA (Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken)

Veel belangstelling

Op de site van LSA staat dat er 'veel belangstelling was voor een overzichtelijk invulprotocol'. Het invulprotocol is uitgebreid opgezet. Onderdelen die niet van toepassing zijn op jouw gemeente kunnen worden verwijderd. Je kunt natuurlijk ook zelf een onderdeel toevoegen dat (nog) niet in het invulprotocol staat.

Als er iets in het protocol anders kan, dan staat LSA daar uiteraard open voor en roept op in dat geval een email te sturen.

Stuur email naar LSA

Vitaliteit tijdens corona

Hou jij je bezig met vitaliteit bij de gemeente? En heb je vragen hoe dit tijdens de coronacrisis, maar ook daarna aan te pakken? Stel ons je vraag en krijg antwoord tijdens de Vraag & antwoord sessie over vitaliteit op maandag 8 juni van 11.00 uur tot 12.00 uur.

Vraag en antwoordsessie

Jij stuurt van tevoren je vraag naar gezondwerk@aeno.nl. Wij verzamelen de vragen en geven vervolgens online antwoorden en tips op de meest gestelde vragen. Via een chatfunctie kun je reageren of een extra toelichting vragen. Wordt je vraag niet (geheel) beantwoord, dan kun je altijd nog even met een van ons bellen om dieper op je vraag in te gaan.

Stuur een email

Resultaten van vorige sessie vind je hieronder.

Misschien vind je dit ook interessant