Hoe organiseren ze de Meester in je Werk Week (MIJWW) in de gemeente Deventer? Dominique Pijnen, projectmedewerker, vertelt over de do's en don'ts in de gemeente Deventer.

Paspoort MIJWW in Dordrecht

  • Gemeente: Dordrecht
  • Aantal werknemers: 1200
  • Aantal workshops: 20 verspreid over 4 dagen
  • Aantal deelnemers: 110 voor workshops, 200 smoothiebar, 100 fitscan

Topdrukte bij de fitscan: ‘de uitslag is vaak een eye-opener’

Je vetpercentage en je conditie meten, voor menigeen best confronterend. Maar in Dordrecht stonden ze ervoor in de rij tijdens de Meester in je Werk Week. Via zorgverzekeraar IZA had de organisatie een smoothiebar geregeld en een fitscan. Beiden werden drukbezocht. Zo’n 200 mensen kwamen voor een verse smoothie en 100 medewerkers lieten hun vetpercentage, BMI, bloeddruk en hartslag meten bij de fitscan. “Als we de fitscan een dag langer hadden geboekt, hadden we nog veel meer deelnemers gehad”, vermoedt projectmedewerker Dominique Pijnen. “Een aanrader dus. Met groot effect want veel mensen doen ook vaak wat met de uitslag. Voor de meesten is het wel een eyeopener.”

Zo doen ze het in Dordrecht

Fit is fijn

Dordrecht kiest altijd een aantal thema’s waar ze workshops bij bedenken. Populair dit jaar was het thema ‘Energie en Gezond Werken’. De andere thema’s: ‘Toekomstproof en samenwerken’ en ‘Verbinden’, liepen ook goed, maar niet zo goed als ‘Gezondheid en werkdruk’.

ICT is niet in trek

ICT gerelateerde onderwerpen blijken minder populair, ontdekte organisator Dominique Pijnen. “Mensen kiezen kennelijk liever voor wat algemenere workshops.”

Betrek de buitendienst

Dordrecht houdt ook altijd rekening met al die medewerkers die niet op het stadskantoor werken, door vaak ook iets op een ‘buitenlocatie’ te organiseren. Dit jaar was dat de fitscan. Het maakt het bereik van de week groter.

Meer Meester in je Werk Week

Meer praktijkervaringen, tips en trucs van andere gemeenten over de MIJWW lezen? Klik hieronder!

Misschien vind je dit ook interessant