De digitale transformatie bij gemeenten dwingt medewerkers zich aan te passen en te onderzoeken hoe hun werk er in de nabije toekomst uit gaat zien. Lees hier het interview in Publiek Denken met onze programmamanager Marieke de Feyter.

De verschillen tussen gemeenten zijn groot, maar overal is de impact van de digitale transformatie voelbaar.

Marieke, De Feyter

Digitale technologieën veranderen werk bij gemeenten ingrijpend. En de coronacrisis heeft de digitale transformatie alleen maar versneld, ziet Marieke de Feyter, programmamanager bij A&O fonds Gemeenten. ‘De verschillen tussen gemeenten zijn groot, maar overal is de impact van de digitale transformatie voelbaar,’ zegt ze.

‘Door corona vindt digitalisering extra snel plaats. Vanwege de crisis moeten gemeenten veel aanvragen voor nieuwe regelingen zoals de Tijdelijke Overbrugging Zelfstandige Ondernemers (TOZO) verwerken,’ legt De Feyter uit. ‘Meerdere gemeenten hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om RPA (Robotic Process Automation) in te voeren. Het invoeren van cijfers en data, het bulkwerk, doet de computer. De medewerker richt zich op complexere taken die RPA niet oppakt. Dat vraagt andere vaardigheden dan voorheen.’

Uit Publiek denken (#24) pagina 22 en 23.

Misschien vind je dit ook interessant