Leuk je vrijdag 14 juni te ontmoeten tijdens de Personeelsmonitor Tour in Borne. Het was fijn te zien hoe er onderling werd uitgewisseld en te merken dat het dashboard jullie kan helpen om (meer) datagedreven te werken.

Patricia Honcoop, Yannick Smits, Anneke van Stuijvenberg & Eva van Helden

Download Presentatie

Alles op je gemak weer even bekijken? Download de PowerPoint-presentatie hieronder. Deze mag je ook gerust met collega's delen!

Communities

Het A&O fonds heeft diverse interessante communities waar je vragen kunt stellen en onderling de laatste informatie kunt uitwisselen met andere HR-professionals. De community SPP/HR Analytics gaat onder andere in op datagedreven arbeidsmarktbeleid. Ben je nog geen lid van de communities? Bekijk ze hier en meld je aan.

Naar communities

Korte online tutorial

Ging de uitleg van het dashboard te snel en wil je even kort worden bijgespijkerd? In onze online tutorial hoor je binnen 2 minuten precies welke functionaliteiten het dashboard heeft en hoe je ze in kunt stellen. Ook leuk voor collega's die er niet bij konden zijn!

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Aan de slag met het dashboard

Ben jij klaar om zelf aan de slag te gaan met het dashboard? Tijdens de bijeenkomst werkten we met het openbare deel. Als je inlogt kun je de HR-kengetallen van jouw gemeente vergelijken op verschillende niveaus. Heb je nog geen inlog? Vraag de contactpersoon van de Personeelsmonitor van jouw gemeente om je toe te voegen. Weet je niet wie dat is? Vul dan het registratieformulier in bij 'Inloggen'.

Dashboard Personeelsmonitor Gemeenten 2023

Webinar: werken met het dashboard voor gevorderden

Maandag 16 september 2024 | 10:00 - 11:00 | Online

Nu je de basis van het dashboard kent, is een goede tweede stap om meer inzicht te krijgen op welke manier je het dashboard kunt gebruiken voor het implementeren van datagedreven arbeidsmarkbeleid. Interessant voor je gemeente? Meld je dan snel aan voor dit webinar op 16 september. Petra Gijse van de gemeente Delft is te gast en laat zien hoe zij het dashboard in haar dagelijkse werk inzet.

Oudere gemeenteambtenaar wil eerder dan pensioenleeftijd stoppen

Van de gemeenteambtenaren die 55-plus zijn, geeft 38% aan tot z’n 67ste te willen doorwerken. Zonder passende maatregelen zeggen zij niet door te willen of kunnen werken tot de AOW-leeftijd. Dat bleek uit ons Werkrapport Oudere medewerkers: langer doorwerken of eerder stoppen?. Bekijk het nieuwsbericht en download het rapport. Er staan concrete knoppen in waaraan gemeenten kunnen draaien om vroegtijdige uitval te voorkomen.

Alles over de Personeelsmonitor

Heb jij de Personeelsmonitor Gemeenten 2023 al gedownload? In het boekje lees je alles over de trends en ontwikkelingen op de gemeentelijke arbeidsmarkt. Het start met een overzichtelijke samenvatting met daarin de de hoofdlijnen en opvallende zaken.

Succesvol de arbeidsmarkt op

Het werkboek Succesvol de Arbeidsmarkt op? is een praktische handreiking voor effectieve arbeidsmarktstrategie, aangevuld met tips en inspirerende praktijkvoorbeelden. Eén van de eerste stappen betreft het in kaart brengen waar je gemeente momenteel staat. Dat kun je onder andere met het dashboard van de Personeelsmonitor doen. Lees ook de andere stappen en ga aan de slag!

Highlights Personeelsmonitor 2023

In een aantal minuten op de hoogte zijn van de highlights van de Personeelsmonitor? Bekijk het filmpje en laat je bijpraten door Patricia Honcoop, projectleider Arbeidsmarkt & Onderzoek bij A&O. Klik op de afbeelding beneden en bekijk het filmpje.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Misschien vind je dit ook interessant