A&O expert loopbaanontwikkeling, Lena Tiemersma, blogt over haar persoonlijke en professionele ervaringen in loopbaanontwikkeling. Ze wil dit keer weten: "Wat doe jij om je eigen ontwikkeling onderdeel te maken van je dagelijks werk?".

Ooit heb ik het advies gekregen om een middag op een bankje in het park te gaan zitten met als opdracht te reflecteren op mijn werk, mijn eigen ontwikkeling en op alles wat me te binnenschiet. Ontzet was ik. Daar had ik toch helemaal geen tijd voor! Mijn mailbox was niet leeg, mijn taken niet af en mijn klanten verdienden veel meer aandacht dan ik gaf, vond ik.

Toch heb ik dat bankje opgezocht en ben ik begonnen met 10 minuten reflecteren = aandacht. Vervolgens kreeg ik van veel andere mensen het vertrouwen: Ga pionieren, ga ontwikkelen, ga nieuwe dingen uitproberen! Ook al is de weg niet op voorhand bekend. Langzamerhand groeide ook mijn vertrouwen en werd mijn eigen ontwikkeling onderdeel van mijn dagelijks werk. Met als gevolg dat ik effectieve projecten en experimenten heb ontwikkeld, waar ik trots op ben.

Lena Tiemersma 1

Ik ben inmiddels op een missie! Ik wil heel graag dat loopbaanontwikkeling een onderdeel van het vakmanschap van een gemeentemedewerker is.

Lena Tiemersma, Expert loopbaanontwikkeling A&O fonds Gemeenten

Ik heb in mijn loopbaan duizenden gesprekken gevoerd over loopbaanvraagstukken: van coachingsgesprekken tot adviesgesprekken, van operationeel tot strategisch niveau, met werkgevers en werknemers. Regelmatig laat ik mijn gedachten gaan over de vraag: Wat is de essentie van deze gesprekken geweest?” Wat maakt dat mensen in beweging komen en stappen gaan ondernemen, in hun loopbaan en in eigen ontwikkeling? Steeds weer kom ik tot de conclusie dat het geven van aandacht en vertrouwen iets wonderlijks doet met mensen.

Ik ben inmiddels op een missie! Ik wil heel graag dat loopbaanontwikkeling een onderdeel van het vakmanschap van een gemeentemedewerker is. Dus niet iets “wat je er bij doet”, maar als een vast gegeven in het dagelijks werk. “Heb ik mijn mailbox op orde, heb ik mijn taken goed gedaan, heb ik de klant goed begrepen, heb ik de gemeente een stapje verder geholpen en heb ik aan mijn eigen ontwikkeling gewerkt?”

Mijn mailbox loopt nog steeds dagelijks vol, maar ik weet dat ik steeds beter ben geworden in het enthousiast verderbrengen van loopbaanontwikkeling als onderdeel van het vak gemeentemedewerker. Dat komt doordat ik vertrouwen heb in mezelf en dit vertrouwen doorgeef aan gemeentemedewerkers en collega’s en dat doe ik met de juiste aandacht. Nu geef ik zelf het advies om in een park op een bankje te gaan zitten mijmeren. Het helpt echt!

Wat doe jij om je eigen ontwikkeling onderdeel te maken van je dagelijks werk?

Geef je reactie via LinkedIn. Klik op de knop hieronder.

Reageer
Lena Tiemersma 1

Lena Tiemersma

Projectleider A&O, Lena Tiemersma, expert in loopbaanontwikkeling, blogt over haar persoonlijke en professionele ervaringen rondom veranderingen in werk. 'Ik vind het belangrijk om de beste versie van mezelf te worden'.

A&O fonds Gemeenten stimuleert gemeenten en medewerkers om zich te ontwikkelen. Zo ontstaat er optimale aansluiting tussen wat een werknemer kan en wil en wat de gemeente als werkgever vraagt en biedt. Medewerkers hebben andere kennis en vaardigheden nodig en daar kan jij als loopbaanprofessional op inspelen. Wij helpen je daar graag bij met instrumenten, subsidie, expertise en verschillende netwerken.

Neem contact op met Lena via Lena.Tiemersma@aeno.nl.

Stuur een email Alle blogs Lena

Misschien vind je dit ook interessant