Door het relatief hoge ziekteverzuim is in Geldrop-Mierlo in 2017 duurzame inzetbaarheid op de agenda gezet met als kernvragen: ‘Wat verstaan we onder duurzame inzetbaarheid en waar willen we naar toe?’.

Het idee is ontstaan om een werkgroep samen te stellen van gemotiveerde collega’s die aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid, gericht op gezondheid en fitheid (vitaliteit). Periodiek komt de werkgroep, BRUISende coalitie, nu bij elkaar om de aanpak vorm te geven die passend is bij Geldrop-Mierlo.

Gestructureerde aanpak

De BRUIS pilot kwam op het goede moment. BRUIS biedt namelijk hulp met een gestructureerde aanpak en concrete middelen. Vanaf mei 2019 is A&O fonds Gemeenten aan de slag gegaan met de BRUISpilot.

Wat gaat goed?

  • De rollen die nodig zijn in de coalitie worden goed vervuld. Er zijn veel ideeën om de kalender met BRUIS-thema’s per maand te vullen; van kantoorhond tot een garage-sale.
  • Bij de presentatie in het overleg met alle leidinggevende helpen de top 5 kaartjes (onderdeel van de BRUIStoolkit) enorm bij het goede gesprek over ieders eigen vitaliteit.
  • Ook wordt het projectplan positief ontvangen, de leidinggevende als ambassadeurs zijn aan boord.
  • Ook melden zich vrij snel andere collega’s die mee willen denken als ambassadeurs.

In oktober begint Geldrop-Mierlo in 2017 met het interesseren van de collega’s. "De uitdaging is om de communicatie op een goede manier in te vullen, dit terwijl de communicatieafdeling het al zo druk heeft. Dat betekent dus goede communicatiemiddelen maken en goede momenten vinden, in afstemming met alle andere activiteiten, om ze in te zetten"

Ook direct met BRUIS aan de slag?

Download de toolkit met middelen als:

  • top 5 kaarten
  • video teasers
  • posters

De materialen zijn helemaal klaar. Je kunt direct aan de slag. Lees meer over BRUIS hieronder.

Misschien vind je dit ook interessant