De GemeenteDelers 2022 competitie is begonnen en we zijn op zoek naar casussen die met speciale aandacht voor inclusiviteit, gemeentelijke dienstverlening verbeteren. GemeenteDelers is een landelijke competitie waarin een succesvolle lokale aanpak gedeeld wordt op een landelijk podium. Heeft jouw gemeente een fantastisch voorbeeld? Meld deze dan nu aan.

GemeenteDelers is op zoek naar casussen die lef tonen, kijken naar wat wél kan, samenwerken met inwoners en de menselijke maat waarborgen. Ook op initiatieven waarbij is samengewerkt met meerdere gemeenten, andere overheidsorganisaties of het bedrijfsleven, wordt extra gelet.

Er zijn twee hoofdcategorieën:

  1. Direct: Inwoners en/of organisaties ervaren direct verbeteringen van gemeentelijke diensten.
  2. Indirect: Verbeteringen in (interne) dienstverleningsprocessen/systemen die indirect of pas op termijn merkbaar zijn voor inwoners/organisaties.

Heb je een geslaagde casus? Een waardevol project, dat toepasbaar is in andere gemeenten? Deel je succes dan met collega's in het hele land en meld je casus voor GemeenteDelers nu aan !

Meld je casus hier aan

Uitslag

De inschrijving sluit op 5 december 2021. Daarna volgen er 3 rondes en worden in juni 2022 de winnaars bekend gemaakt op het jaarlijkse VNG-congres.

Gemeentedelers is voor gemeenten bij uitstek de manier om kennis te delen: inspirerend, toegankelijk en met een enorme positieve vibe. Daar mogen en moeten meer gemeenten aan mee gaan doen!

Erwin van der Maesen de Sombreff, Gemeente Westerkwartier

Diversiteit en Inclusie

Gemeenten moeten een afspiegeling zijn van de maatschappij. Daarom zijn diversiteit en inclusie belangrijke thema's. Maar hoe zorg je voor een divers personeelsbestand? In de A&O webinarserie Diversiteit en Inclusie vertellen we hoe je dat doet, welke mogelijkheden er zijn en wat andere gemeenten doen. Kijk hier alle webinars die al zijn uitgezonden terug of meld je aan voor het laatste webinar in deze serie.

A&O fonds Gemeenten is medesponsor van GemeenteDelers, samen met VNG realisatie, Ministerie BZK en VDP.

Misschien vind je dit ook interessant