De Zomersafari is hét evenement voor nieuwsgierige gemeenteambtenaren om inspiratie, een nieuwe kijk op het werk en verfrissende ideen op te doen. Vorige week kon je de Zomersafari met een keynote van Ellie Lust, live bijwonen in Spant! In Bussum of online volgen. Heb je de Zomersafari gemist? Niet getreurd want de Safari 5-daagse komt er dit jaar ook nog aan!

Tijdens de Zomersafari kunnen deelnemers live én digitaal inspirerende sprekers en praktische workshops volgen. De Zomersafari geeft je kennis en inzichten op het gebied van veranderen, nieuwe manieren van werken en vitaliteit.

Persoonlijke kracht

Deze editie stond in het teken van het vergroten van je persoonlijke kracht en zelfvertrouwen om zaken op het werk aan te pakken en je leerde weerbaar te zijn om met veranderingen en tegenslagen om te gaan.

Hybride

Zomersafari was dit jaar een hybride evenement. Dat betekent: hetzelfde programma, maar een hele andere belevening. Deelnemers konden kiezen of zij het programma achter de laptop of in de zaal in Bussum wilden volgen.

Keynotespreker Ellie Lust

Een hoogtepunt uit het programma is Ellie Lust. Ellie maakte de overstap van wijkagent naar televisie persoonlijkheid en vertelde tijdens de Zomersafari wat haar motiveerde om deze stap in haar carrière te maken. Maar er was nog meer te doen op 30 juni.

A&O fondsen Festival 2022

Ook zo geïnspireerd door de Zomersafari? Dan is het A&O fondsen Festival op 8 september wellicht ook interessant voor jou. Dit is hét hybride evenement over samen werken aan de toekomst voor gemeenten, waterschappen, provincies en het rijk. Laat je vanuit NBC Nieuwegein inspireren door Ben Tiggelaar en Paul Iske, ontmoet honderden andere professionals én bereid je voor op een onvergetelijk optreden van Alain Clark.

Op 8 september organiseren de A&O fondsen het A&O fondsen Festival. Laat je verrassen en inspireren. En ontdek waar het nieuwe samenwerken nú gebeurt! Meld je via de groene button aan.

Tickets

WORKSHOPS

Vrije denkers 2022

Alles van waarde is weerloos

Vrije Denkers

Alles van waarde is weerloos is een volledig nieuwe inspiratiesessie waarin Arthur Kruisman en Patrick Donath van de Vrije Denkers het begrip waarde vanuit verschillende perspectieven zullen bespreken en ze zetten daar yoghurt en vla voor in.

Ook laten ze zien hoe schending van mensenrechten en ontnemen van vrijheden van invloed kunnen zijn op waarde. In de sessie brengen zij inspirerende voorbeelden, worden korte oefeningen gedaan en krijgt het begrip waarde nieuwe betekenis in een steeds sneller veranderende wereld.

Winterschool Mimoun Ouissa

Mimoun Oaïssa

Mimoun zul je vast wel kennen van zijn werk als storyteller, acteur en filmmaker. Als acteur is hij onder meer bekend van De Grote Improvisatieshow, The Devils Double en De Marathon. Naast zijn filmcarrière doet Mimoun onderzoek naar taal, communicatie en overtuigingskracht. Dit doet hij samen met een team van vakmensen uit verschillende vakgebieden, zoals onder meer toegepaste psychologie, neurologie en industrial design.

In deze workshop ga je op een praktische, energieke en interactieve manier aan de slag om meer inzicht te krijgen in twijfel in het algemeen en die van jezelf in het bijzonder. Wat zijn de diepere oorzaken van twijfel en angst? Hoe kun je twijfel omzetten van een destructieve kracht in een constructieve? Hoe kun je herkennen op welke momenten je de twijfel en onzekerheid beter even thuis kunt laten?

Portet Marie Cecile Studio La Ronda

Egostrippen

Marie Cecile Widdershoven

Geweldloze Communicatie helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend.

Marie-Cecile is één van de experts die echt een geweldig praktische workshop geeft op dit gebied. Ga jij de volgende dag met meer zelfvertrouwen een lastig gesprek in en weet je dan jouw boodschap goed over te brengen? Leer het bij Egostrippen.

Genieke Hartogh

Het onbewuste brein

Genieke Hertoghs

Genieke spreekt over en tegen het onbewuste brein. Je gaat inzien welke enorme rol dat onbewuste brein heeft in dagelijkse communicatie en samenwerking.

Weerstand oplossen gaat via de onbewuste route, weet Genieke inmiddels als geen ander. En verdwijnt -als je het onbewuste brein bereikt- in maximaal drie minuten. Door de ander écht te zien.

Rico Bakker

Echt creatief worden!

Rico Bakker

Er liggen eindeloze, creatieve en vernieuwende ideeën voor het oprapen, alleen zijn we vaak niet in staat om ze te zien. Mensen zijn op zoek naar logische en realistische oplossingen voor problemen. Onze hersenen zijn daar op ingericht. Ons brein werkt snel en efficiënt door de snelwegverbindingen die we in ons brein hebben gegroefd. Die houden ons leven georganiseerd en voorspelbaar. Wij kunnen door logisch en realistisch te denken met vrij weinig inspanning problemen oplossen.

In organisaties doen we hetzelfde: we organiseren. Dat betekent dat we variatie beperken door te standaardiseren en te automatiseren. Maar als de uitkomst niet meer verandert, zul je nooit innoveren en is er geen creativiteit. Het lukt ons en organisaties niet altijd om van gebaande paden af te stappen om écht innovatief te zijn.

Misschien vind je dit ook interessant