Ellie Lust weet als geen ander hoe het is om in haar carrière het roer flink om te gooien. Ze spreekt hierover op de Zomersafari van 30 juni 2022. Na ruim twintig jaar op straat als agente bij de politie leert Nederland in 2007 Ellie kennen als woordvoerder van de Amsterdamse politie. Ellie verandert haar loopbaan, na haar deelname aan Wie is de Mol? in 2016 drastisch door voor een tv-carrière te kiezen.

Ellie Lust 1000

Ellie Lust (1966) is dochter van een melkboer. Ze heeft een tweelingzus en een oudere broer en groeide op in Oostzaan. Ze volgde het vwo op het Zaanlands Lyceum. Ellie weet al vroeg dat ze bij de politie wilt.

Politie

Ellie start in 1987 met de poltieacademie, volgt daarna een opleiding tot wijkagent en volgt meerdere trainingen over communicatie en woordvoering. Na ruim twintig jaar als politievrouw in Amsterdam ‘op straat’ te hebben gewerkt, wordt Ellie in 2007 woordvoerder bij bureau communicatie van de Amsterdamse politie en is ze verantwoordelijk voor het proces opsporingscommunicatie. Als woordvoerder is Ellie vaak te zien en te horen in nieuwsprogramma's.

Van het politienetwerk Roze in Blauw is ze jarenlang voorzitter. Roze in Blauw is een team politiemensen dat aanspreekpunt is voor de LHBT-gemeenschap.

Sport

Ellie is een fanatieke volleybalster. 12 jaar speelt ze op het hoogste niveau bij verschillende clubs in Nederland en in het nationale team.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Presentator

Naast haar rol als woordvoerder krijgt Ellie in 2016 veel tv-aandacht als een van de kandidaten in tv-programma Wie is de Mol?. Van haar baas krijgt ze toestemming om hieraan mee te doen omdat deelname een uitgelezen mogelijkheid lijkt om het imago van de politie te verbeteren.

Ellie's overstap naar televisie krijgt best wat aandacht omdat ze daarvoor haar baan bij de politie moet opzeggen. Ze mag van haar chef haar tv-werk niet combineren met een baan als agent en Ellie besluit om te vertrekken.

Ellie presenteert sinds 2018 onder andere het televisieprogramma Ellie op Patrouille, waarin ze met politiemensen in andere landen meedraait, Ellie in de Handel, waarin ze illegale handelslijnen uitlegt, de documentaire Ellie aan de Verkeerde Kant waarin ze op zoek gaat naar daders van anti-homogeweld.

Homoactivisme

Ellie heeft zich altijd ingezet voor een rechtvaardige plek binnen de maatschappij voor homoseksuelen. Als voorzitter van het team Roze in Blauw, werkt ze mee aan de documentaire Proud to be your Friend van Chris Belloni, waarin de leden van Roze in Blauw gevolgd worden.

In 2011 is ze uitgeroepen tot lesbiCOONingin door Stichting Ondersteboven. In 2016 wint ze de Kleurrijke Top 100 Prijs en het Roze Lieverdje en in 2017 ontvangt ze de Jos Brink Oeuvre Prijs.

Website Ellie Lust

Misschien vind je dit ook interessant