Houten gebruikt ingrediënten uit de Meester in je Werk Week om als het ware een week rondom vitaliteit en ontwikkeling op te tuigen. “We maken gebruik van het workshopaanbod van de MIJWW en zoeken daarnaast nog naar extra workshops die op vitaliteit en ontwikkeling gericht zijn”, aldus Ria Fielmich, adviseur P&O en belast met de organisatie in Houten. Met afgelopen jaar als thema: ‘Alles uit jezelf’.

Paspoort MIJWW in Houten

  • Gemeente: Houten
  • Aantal werknemers: 340
  • Aantal workshops en activiteiten: 8
  • Aantal deelnemers: 81. Op de woensdag was bovendien het A&O fonds op bezoek met het Inspiratieplein en de lezing van Sacha de Boer. Daar waren ongeveer 75 deelnemers.

Allesuitjezelf

Houten vindt het belangrijk om te investeren in medewerkers, zowel in bestaande als nieuwe collega’s. Ria: “We willen hen namelijk blijven boeien en binnen het bedrijf houden. Deze themaweek gebruiken we daarvoor.”

De Week in Houten is een uitgebreide proeverij van workshops. Ria: “Het is een soort ijkpunt om met elkaar te bepalen of we nog het werk doen dat we leuk vinden, of dat bij medewerkers past en wat er nodig is om meer energie uit het werk te kunnen halen. We willen onze collega’s inspireren en aan het denken zetten. Als er daardoor eentje een geweldig inzicht krijgt, dan is de opzet wat ons betreft al geslaagd. De organisatie profiteert daar altijd van.” Na afloop vragen de organisatoren collega’s naar hun ervaringen met de workshops. Maar ook of er verdere verdieping nodig is en of ze deelname aan zouden raden aan andere collega’s. Ria: “Die input gebruiken we dan voor het komende jaar.”

Het organisatieteam in Houten is klein maar slagvaardig

Jaarlijks organiseren Monique Peek en Ria Fielmich de Meester in je Werk Week in de gemeente Houten, samen met Carola van Bentum van Facilitaire Zaken die de planning van de workshops regelt. Dit jaar liep Lucas de Bock, stagiaire HRM met hen mee. Daarnaast heeft collega Linda Prins een poster met de aankondiging van de activiteiten gemaakt.

Zo regelen zij het

“Monique en ik startten in april/mei met het nadenken over het thema en hebben het programma meestal net na de zomervakantie rond”, legt Ria Fielmich uit. “We hebben een draaiboek, dat we jaarlijks updaten en verder ontwikkelen. Zo hoeven we niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden.”

De kracht van deze aanpak? Ria: Het organisatieteam is klein en daardoor erg slagvaardig. Dat maakt het samenwerken met elkaar altijd weer een feestje!”

Meer Meester in je Werk Week

Meer praktijkervaringen, tips en trucs van andere gemeenten over de MIJWW lezen? Klik hieronder!

Misschien vind je dit ook interessant