A&O fonds Gemeenten draagt ook in 2020 bij aan het vergroten van kennis en bewustwording over gezond en veilig werken bij de gemeente. A&O wilt zo goed mogelijk aansluiten bij de behoeften van de gemeente. Ben jij arboprofessional in een gemeentelijke organisatie en wil je op de hoogte blijven en meedenken in een klankbordgroep over de invulling van deze activiteiten laat ons dat dan hier weten.

In de klankbordgroep delen we kennis over gezond en veilig werken anno 2020 en inspireren we elkaar met nieuwe inzichten en ideeën. A&O verzamelt en deelt deze kennis en ontwikkelt instrumenten waar nodig.

Meedoen met de klankbordgroep? Stuur een email naar gezondwerk@aeno.nl en wij geven zo spoedig mogelijk antwoord.

Stuur een email

Gezond en Veilig Werken Dag

Houd jij je bezig met het thema gezond & veilig werken en/of vitaliteit binnen jouw organisatie? Dan is deze dag interessant voor jou!

Collegialiteit, competent zijn, werk-privé balans, werkdruk en verzuim zijn topics die werkplezier kunnen beïnvloeden. Hoe kun jij als arboprofessional je collega’s hier zo goed mogelijk bij ondersteunen? En hoe krijg jij het voor elkaar een cultuur te creëren waar aandacht voor duurzame inzetbaarheid en vitaliteit normaal is?

Op de gezond & veilig werken dag staan de thema’s verzuim en agressie preventie, vitaliteit, werkplezier, werkdruk op de agenda. Door middel van praktische en creatieve workshops ga je samen met andere arboprofessionals aan de slag en leer je meer over deze onderwerpen! Uiteraard is er ook genoeg tijd om te netwerken en ervaringen en kennis uit te wisselen.

Arbocatalogus

Gezond en veilig werken is een van de peilers van A&O fonds Gemeenten. Zo ontwikkelden wij de Arbocatalogus voor de arboprofessional. Deze catalogus beschrijft technieken, methoden en normen over veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. Met de arbocatalogus maken sociale partners afspraken over het aanpakken van arbeidsrisico’s door gemeentelijke organisaties. Ook biedt de catalogus praktische handleidingen voor veilig en gezond werken.

Behoeftenonderzoek

Naast de klankbordgroep willen we ook graag je wensen als arboprofessional meten zodat A&O fonds Gemeenten beter op specifieke behoeften met de juiste middelen en tools kan inspelen. Samen met het Ministerie van SWZ heeft A&O fonds Gemeenten een korte vragenlijst ontwikkeld.

Misschien vind je dit ook interessant