Wil jij ook leerambassadeur worden? Meld je dan nu aan! Een leerambassadeur is een maatje dat collega’s helpt om aan de slag te gaan met een opleiding en eigen ontwikkeling. Ze hebben zelf al ervaring met bijleren, kunnen goed luisteren en collega's aanmoedigen om ook bij te leren.

Veilige omgeving

Jouw taak als leerambassadeur is een veilige omgeving bieden, zodat collega’s over ontwikkeling en toekomstplannen kunnen praten. Als leerambassadeur:

  • Ben je enthousiast over het onderwerp leren en ontwikkelen
  • Weet je anderen enthousiast te maken en heb je overtuigingskracht
  • Kan je goed naar anderen luisteren, heb je inlevingsvermogen en weet je naar boven te krijgen wat er bij iemand leeft
  • Geef je de moed niet snel op en zet je tot actie aan, zonder het stokje van de ander over te nemen.

Als leerambassadeur ben je aanspreekpunt op de werkvloer. Je doet dit niet vanuit een officiële functie of taak. Leerambassadeurs staan niet in een hiërarchische relatie tot de mensen die ze helpen. Hierdoor ontstaat er een veilige omgeving om over ontwikkeling en toekomstplannen te praten.

Je kunt je aanmelden bij Saskia Marsman via s.marsman@cnv.nl. Ook kun je bij haar terecht voor extra informatie

Stuur een email

De training

De training tot leerambassadeur bestaat uit twee dagen en een terugkomdag. Tijdens deze dagen krijg je trainingen aangeboden die je helpen een goede leerambassadeur te worden. Je wordt getraind op: Gesprekstechnieken en netwerken. Daarbij ontvang je een toolbox met filmpje die je kunt gebruiken om jezelf bekend te maken in de organisatie. Tot slot kunnen deelnemers altijd bij ons terecht voor advies, extra training, hulp enzovoort.

De opleidingsdagen zijn bij CNV in Utrecht op 12 februari en 11 maart bij het CNV in Utrecht.

Praatplaat

Nynke Draaijer volgde een de training Leerambassadeurs en maakte deze praatplaat. Hij is zo goed geworden dat de plaat goed te gebruiken is om bijvoorbeeld aan de collega's uit te leggen hoe de Leerambassadeur werkt. Download de praatplaat in hoge resolutie hieronder. Met dank aan Nynke!

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Misschien vind je dit ook interessant