Om het imago van de gemeente te veranderen, gooide de gemeente Lingewaard in november één dag haar deuren open. Tijdens deze dag kon iedereen kennis maken met het werk van ambtenaren. Hoe organiseer je zo’n dag, hoe trek je de juiste mensen en hoe zorg je voor een goede follow-up? Kijk en luister mee met het webinar op dinsdag 17 januari 2023 om 11:00 uur en leer van gemeente Lingewaard.

"Loeren bij Lingewaard is een initiatief van de ambtenaren om hun werk op de kaart te zetten. Het is niet alleen voor de gezelligheid: de gemeente heeft dringend nieuwe mensen nodig". Lees hier de reportage in Trouw of op de website Werf&.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Het idee ontstond in een opwelling, maar wel met een dieperliggende gedachte erachter. We moeten tegen heel wat vooroordelen opboksen en zoiets als de toeslagenaffaire helpt niet om ons imago te verbeteren.

Igor van der Valk, Algemeen directeur gemeente Lingewaard

"De ambtenaar bestaat niet"

Deze maand interviewde nieuwsradio BNR A&O projectleider Drieske Mangnus over ambtenaren en hun imago. BNR gaat ook in gesprek met Martijn van Kooij, directeur en plaatsvervangend gemeentesecretaris van Gemeente Lingewaard en Lars Tummers, hoogleraar Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Utrecht University. Luister hier het item terug.

Misschien vind je dit ook interessant