Medewerkers met (v)mbo-niveau, werkzaam in de binnen- en buitendienst in jouw gemeentelijke organisatie, kunnen meedoen aan het project Update!. Dit maatwerksubsidieproject bestaat uit ontwikkeladvies, begeleiding, scholing en/of EVC-trajecten, waarmee deze grote groep medewerkers zich verder kan ontwikkelen. Interessant voor jouw medewerkers? De uitvoering van deze gesubsidieerde activiteiten vindt plaats tot september 2022, maar het aanmelden van medewerkers kan tot 1 januari 2022 en hierbij geldt: op is op.

Voor het aanmelden van medewerkers, bij vragen óf om te zien welke ontwikkelmogelijkheden Update! voor jouw medewerkers biedt, neem je contact op met de projectleiders van A&O fonds Gemeenten.

Neem contact op met:

  • Lena Tiemersma
    lena.tiemersma@aeno.nl en 06 58834167
  • Marieke de Feyter
    marieke.defeyter@aeno.nl en 06 58834249

Extra ondersteuning voor (v)mbo-ers

Door de coronacrisis zijn de veranderingen in het werkveld van de gemeentelijke organisaties groot geworden. Banen verdwijnen, veranderen en nieuwe taken komen erbij. De digitale transformatie bijvoorbeeld verandert functies op mbo-niveau ingrijpend. Meestal gaat dit om nieuwe, complexe taken.

In onze sector heeft ruim 35% van de medewerkers een mbo-diploma en 8% een vmbo-diploma. Onderzocht is dat deze grote groep vaak al jaren in dezelfde functie en op dezelfde afdeling werkt. Ook is bekend dat deze groep minder gebruik maakt van scholingsmogelijkheden van gemeenten of actief bezig is met eigen ontwikkeling. A&O fonds Gemeenten vindt het daarom belangrijk om deze medewerkers extra te ondersteunen.

Subsidieregeling vanuit het ministerie van SZW

A&O fonds Gemeenten start het project Update! vanuit de tijdelijke subsidieregeling ‘NL leert door met inzet van sectoraal maatwerk’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met Update! worden er vier ontwikkelactiviteiten aangeboden: ontwikkeladvies, begeleiding, scholing en EVC.
De activiteiten voor de medewerkers worden aangeboden via individuele gemeenten, via netwerken van gemeenten, zoals mobiliteitsnetwerken, maar ook via Allesuitjezelf.nl - een platform van A&O fonds Gemeenten - en via maatwerktrajecten.

Groenwerker buitendienst gemeente

Update! voor binnen- en buitendienst

Update! is speciaal voor medewerkers met een (v)mbo werk- en denkniveau, werkzaam in de binnen- of buitendienst van de gemeente, zoals:

  • Burgerzaken,
  • Bodes,
  • Buitendienst
  • Administratieve en secretariële functies bij P&O, sociaal domein, financiën, etc.

Meer informatie

Meer lezen over het maatwerksubsidieproject Update!, de mogelijke activiteiten en de uitgevoerde projecten? Klik op de onderstaande button.

Misschien vind je dit ook interessant