Een tafel met fruitspiesjes in de publiekshal: zo worden ambtenaren en bezoekers in Waalwijk verwelkomd tijdens de Meester in je Werk Week. Niet toevallig, want vitaliteit is in deze gemeente een belangrijk thema.

Paspoort MIJWW in Waalwijk

  • Gemeente: Waalwijk
  • Aantal werknemers: 400
  • Aantal workshops en activiteiten: 15
  • Aantal deelnemers: 250

Fruitspiesjes, bootcamp en samen wandelen

“Binnen onze organisatie hebben we een aantal speerpunten benoemd: leren en ontwikkelen, partnerschap, eigenaarschap en vitaliteit”, aldus Steffi van Alebeek, HRM-adviseur in de gemeente Waalwijk. “De workshops die wij organiseren voor medewerkers sluiten altijd zo goed mogelijk op die speerpunten aan.”

Ter aankleding van het thema vitaliteit hadden de organisatoren in de publiekshal dit jaar een fruittafel gemaakt met fruitspiesjes. “Ook organiseerden we een bootcamp en een lunchwandeling”, aldus Steffi. In de aanloop naar de Meester in je Werk Week communiceren de organisatoren op het intranet. Steffi: “Onze medewerkers zijn inmiddels al bekend met deze week en houden onze speciale website hierover in de gaten, zodat ze zich op tijd kunnen inschrijven.” Iets wat ook echt nodig is. Steffi: “De ervaring leert namelijk dat de meeste workshops al heel gauw vol zitten.”

De workshops die wij organiseren voor medewerkers sluiten altijd zo goed mogelijk op de speerpunten van de gemeente aan

Steffi van Alebeek, HRM-adviseur
Workshop innovator dna

'Ik heb me geen moment verveeld'

Deelnemers in Waalwijk werden na afloop van deelname aan de MIJWW gevraagd hun ervaringen op te schrijven. Een van hen schreef: ‘Van tevoren dacht ik: Jeetje, een workshop van drie uur…, maar ik heb me geen moment verveeld hoor, de tijd vloog voorbij’. Een ander schreef: ‘Het was niet alleen leuk en leerzaam, het was ook bijzonder want ik heb collega’s leren kennen die ik anders niet of weinig’.

De reacties geven blijk van een geslaagde Meester in je Werk Week in Waalwijk. Steffi: “Deelnemers leren er van alles. En het is erg leuk. Wij vinden het mooi dat we onze medewerkers de mogelijkheid kunnen bieden om onder werktijd hieraan deel te nemen.”

MIJWW Waalwijk 2019

Meer Meester in je Werk Week

Meer praktijkervaringen, tips en trucs van andere gemeenten over de MIJWW lezen? Klik hieronder!

Misschien vind je dit ook interessant