In Zeeland doen bijna alle overheidsinstellingen al vier jaar gezamenlijk mee aan de Meester in je Werk Week. Op de verschillende locaties regelden enthousiaste medewerkers datgeen wat alleen ter plaatse georganiseerd kon worden, boekingen en inschrijvingen liepen centraal via Lize de Jonge van de Provincie Zeeland. Zij zorgde ervoor dat het geheel op rolletjes liep.

Paspoort MIJWW in Zeeland

 • Gemeente: bijna alle 30 overheidsinstellingen in provincie Zeeland
 • Aantal werknemers: veel
 • Aantal workshops en activiteiten: 50
 • Aantal deelnemers: 1135

In Zeeland doen ze het met zijn allen

In Zeeland waren 50 workshops te volgen, verspreid over vier dagen en vier locaties. Op maandag was het zoals altijd in Heinkenszand vlakbij Goes, op dinsdag in Zierikzee, op woensdag in Terneuzen en op donderdag tenslotte in het provinciehuis in Middelburg. Zo is er voor iedereen wel een Meester in je Werk Dag in de buurt. Maar als je verder weg iets wilt bijwonen, kan dat natuurlijk ook.

Wat vinden ze er in Zeeland van?

Mensen leven naar de Meester in je Werk Week toe, blijkt uit de evaluatie in Zeeland. De meeste proberen wel een aantal workshops te volgen, ondanks de heersende werkdruk. Kennisuitwisseling, contact maken, en eens bij een organisatie een eiland verderop kijken, zijn redenen voor mensen om mee te doen.

Medewerkers leven naar de Meester in je Werk Week toe

Lize de Jonge, Projectondersteuner bij personeelszaken Provincie Zeeland

Tips en tops uit Zeeland

 • Centraliseren
  De organisatie centraliseren is een stuk efficiƫnter dan per locatie alles regelen.
 • Gewaardeerde workshops
  Workshops met een hoge waardering waren dit jaar: omgaan met stress, diversiteit en inclusie en employer branding, oftewel, hoe maak je je aantrekkelijk als werkgever.
 • Te beladen
  Omgaan met verlies, hoe belangrijk ook, bleek te beladen om in een groep op het werk te bespreken. De workshop werd geannuleerd.
 • Praktisch
  Workshops kunnen misschien nog wat meer op praktisch opgeleide mensen toegespitst worden.
MIJWW op het gemeentehuis Borsele

Meer Meester in je Werk Week

Meer praktijkervaringen, tips en trucs van andere gemeenten over de MIJWW lezen? Klik hieronder!

Misschien vind je dit ook interessant