Oh, help data. Mag dat wel? Is het wel AVG proof? Een gesprek over vroeg signalering bij voortijdig schoolverlaten. Bij het regionale meld- en coördinatiepunt voortijdig schoolverlaten gaan er dagen voorbij dat je er niet mee bezig bent. Toch is dit de plek waar de dienst Jeugd en Zorg al een aantal jaar werkt met Big Data.

Wat komt er allemaal bij kijken? Wat hebben ze daar geleerd over loslaten, ruimte geven en omgaan met de dilemma’s van een voorspellend model? En vooral wat zijn de gevolgen hiervan voor medewerkers? Met Erwin Keuskamp (Programma manager Onderwijs en Werk), Marike Godvliet (Coördinator Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten) en Mike Wendels (Consulent Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten) verkennen we ‘minority report’ onder de rook van Rotterdam.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Heb jij een interessant onderwerp voor onze podcast ‘A&O deelt’? Laat het ons weten, dan komen we langs bij jouw gemeente. Stuur een mail naar fred.jansen@aeno.nl

Meer afleveringen luisteren?

Bekijk en beluister alle afleveringen van onze podcastserie bij 'Podcast A&O Deelt' of ga direct naar:

Subsidie en expertise

Om je taken als gemeente goed te kunnen uitoefenen is een wendbare organisatie met wendbare medewerkers nodig. Wil jouw gemeente ook aan de slag met een project om de wendbaarheid van de medewerkers te vergroten? Klik dan op de knop 'Dat wil ik ook' en A&O fonds Gemeenten helpt je verder met subsidie en expertise.

Project voorbeelden

A&O deelt ook projecten die subsidie hebben ontvangen. Zo kunnen ook andere gemeenten profiteren van de praktijkkennis die ze hebben opgeleverd.

Contact

De mogelijkheden voor subsidie en expertise eerst bespreken? Neem contact op met subsidies@aeno.nl om jouw wensen en ons maatwerk op elkaar af te stemmen.

Misschien vind je dit ook interessant