Wat doe je als er constant civieltechnische vacatures open staan en het personeel dat je nodig hebt niet kunt vinden? Danae Geelhoed (Projectleider) en Lian van de Korput (accountmanager gemeente Zundert) vertellen over het project ‘De civieltechnische opgave’ in DE6, een samenwerking van 6 gemeenten (Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert) in West-Brabant. Nieuwsgierig? Luister naar de podcast.

Gemeenten schieten vaak te snel in de oplossingsstand zonder eerst goed het probleem te analyseren.

Geelhoed en Van de Korput leggen uit hoe zij dit vraagstuk hebben aangepakt. Ze startten met een analyse van een strategische personeelsplanning, keken daarna naar de vraagstukken van de toekomst (digitalisering, energie, burgerparticipatie en schaarste op de arbeidsmarkt) en vroegen intern en extern naar ideeën voor oplossingen.

Het project is uitgewerkt in de pdf's hieronder.

Meer afleveringen luisteren?

Luister alle afleveringen van de podcastserie hier of ga naar Anchor, Spotify of Apple.

Heb jij een interessant onderwerp voor onze podcast A&O deelt? Laat het ons weten, dan komen we langs bij jouw gemeente. Stuur een mail naar secretariaat@aeno.nl.

Stuur een email

Subsidie en expertise

Om je taken als gemeente goed te kunnen uitoefenen is een wendbare organisatie met wendbare medewerkers nodig. Wil jouw gemeente ook aan de slag met een project om de wendbaarheid van de medewerkers te vergroten? Klik dan op de knop 'Dat wil ik ook' en A&O fonds Gemeenten helpt je verder met subsidie en expertise.

Dat wil ik ook

Project voorbeelden

A&O deelt ook projecten die subsidie hebben ontvangen. Zo kunnen ook andere gemeenten profiteren van de praktijkkennis die ze hebben opgeleverd.

Project voorbeelden

Contact

De mogelijkheden voor subsidie en expertise eerst bespreken? Neem contact op met subsidies@aeno.nl om jouw wensen en ons maatwerk op elkaar af te stemmen.

Stuur een email

Misschien vind je dit ook interessant