Er zijn in Nederland diverse regionale mobiliteitsnetwerken. Zij vervullen een belangrijke rol op het gebied van mobiliteit in de regio. Werken in Friesland is één van die netwerken en bestaat deze maand tien jaar! Siska Stienstra en Regina Sleifer, projectleiders van samenwerkingsplatform Werken in Friesland vertellen over hun ervaringen. Nieuwsgierig? Luister dan onze podcast.

Siska Stienstra Podcast19 portret

Elke dag is werken voor Werken in Friesland een feest.

Siska Stienstra, Projectleider Samenwerkingsplatform Werken in Friesland

Wat is Werken in Friesland?

Werken in Friesland is een platform op het gebied van arbeidsmarktmobiliteit. Bij het platform zijn alle Friese gemeenten en een aantal overheid gerelateerde organisaties aangesloten. Het doel is om medewerkers van de aangesloten organisaties op een laagdrempelige en vrijwillige basis in beweging te krijgen.

Podcast19 Friesland 1000

Succesvolle projecten

Eén van de succesvolste projecten is het project Loopbaanadviseurs. Loopbaanadviseurs van de eigen leden gaan in gesprek met medewerkers die zich via de website aanmelden. Ook de Opleidingen lopen goed. Leden kunnen deze aanbieden op werkeninfriesland.nl. Maar het grootste succes is de Week van de uitwisseling. Eén week lang (in juni) zetten organisaties uit Friesland en Groningen hun deuren open voor medewerkers uit andere organisaties. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met een andere organisatie.

Werkeninfriesland.nl

Meer afleveringen luisteren?

Luister alle afleveringen van de podcastserie hier of ga naar Anchor, Spotify of Apple.

Heb jij een interessant onderwerp voor onze podcast A&O deelt? Laat het ons weten, dan komen we langs bij jouw gemeente. Stuur een mail naar secretariaat@aeno.nl.

Stuur een email

Subsidie en expertise

Om je taken als gemeente goed te kunnen uitoefenen is een wendbare organisatie met wendbare medewerkers nodig. Wil jouw gemeente ook aan de slag met een project om de wendbaarheid van de medewerkers te vergroten? Klik dan op de knop 'Dat wil ik ook' en A&O fonds Gemeenten helpt je verder met subsidie en expertise.

Dat wil ik ook

Project voorbeelden

A&O deelt ook projecten die subsidie hebben ontvangen. Zo kunnen ook andere gemeenten profiteren van de praktijkkennis die ze hebben opgeleverd.

Project voorbeelden

Contact

De mogelijkheden voor subsidie en expertise eerst bespreken? Neem contact op met subsidies@aeno.nl om jouw wensen en ons maatwerk op elkaar af te stemmen.

Stuur een email

Misschien vind je dit ook interessant