De gemeente Rotterdam is al een tijd bezig met hoe HR Analytics kan helpen bij de Strategische Personeelsplanning of hoe zij het zelf noemen de Dynamische Capaciteitsplanning. Jack van Emden, Teamleider mobiliteit en recruitment en Sandra Swinnen, Projectleider/adviseur HR Analytics, vertellen bevlogen over hun ervaringen. Nieuwsgierig? Luister naar de podcast.

Belangrijk is om bij medewerkers ook de angst voor data weg te nemen.

Sandra Swinnen, Projectleider/adviseur HR Analytics

Wat is HR Analytics?

Een methode om via data inzicht te krijgen in de mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Je kijkt terug in het verleden, je maakt prognoses voor de toekomst en speelt daarop in. Strategische Personeelsplanning in optima forma.

Onze visie op mobiliteit is om maximaal gebruik te maken van de interne capaciteit. Het gaat ons niet meer overkomen, we zien het aankomen.

Jack van Emden, Teamleider mobiliteit en recruitment

Wat betekent het voor medewerkers?

Medewerkers bied je perspectief waar eerst onwetendheid was. Hierdoor krijg je de medewerkers ook enthousiast, het wordt concreet voor hen. Het blijft natuurlijk belangrijk om draagvlak te creëren en dat doe je door het goede gesprek van de gemeentesecretaris tot de medewerker op de werkvloer.

We creëren een landschapskaart waarop krimp- en groeibanen inzichtelijk worden.

Sandra Swinnen, Projectleider/adviseur HR Analytics

Meer afleveringen luisteren?

Luister alle afleveringen van de podcastserie hier of ga naar Anchor, Spotify of Apple.

Heb jij een interessant onderwerp voor onze podcast A&O deelt? Laat het ons weten, dan komen we langs bij jouw gemeente. Stuur een mail naar secretariaat@aeno.nl.

Stuur een email

Subsidie en expertise

Om je taken als gemeente goed te kunnen uitoefenen is een wendbare organisatie met wendbare medewerkers nodig. Wil jouw gemeente ook aan de slag met een project om de wendbaarheid van de medewerkers te vergroten? Klik dan op de knop 'Dat wil ik ook' en A&O fonds Gemeenten helpt je verder met subsidie en expertise.

Dat wil ik ook

Project voorbeelden

A&O deelt ook projecten die subsidie hebben ontvangen. Zo kunnen ook andere gemeenten profiteren van de praktijkkennis die ze hebben opgeleverd.

Project voorbeelden

Contact

De mogelijkheden voor subsidie en expertise eerst bespreken? Neem contact op met subsidies@aeno.nl om jouw wensen en ons maatwerk op elkaar af te stemmen.

Stuur een email

Misschien vind je dit ook interessant