Het is bijna 11 uur. Klaar voor je 1 minuut beweging! Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is deze maand de campagne gestart om werkenden met een zittend beroep bewust te maken van de risico’s van weinig bewegen tijdens de werkdag. Het ministerie wil dat bewegen, ook tijdens een werkdag, vanzelfsprekend wordt. Doe jij al mee?

Er kan niet meer gestemd worden.

Uitslag:

Doe jij al mee met de Nationale Beweegminuut?

 • Ja, zeker

  18%
  7 Stemmen
 • Nee, wel van gehoord, maar nog niet meegedaan

  23%
  9 Stemmen
 • Nee, nog niet van gehoord

  59%
  23 Stemmen

Totaal aantal stemmen: 39

Willie Wartaal en Olga Commandeur zijn ambassadeurs van de campagne. Wartaal schreef het nummer De Nationale Beweegminuut voor de campagne en maakte met Commandeur deze video.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Nederlanders zitten 10 uur per dag

In een ideale wereld zijn we ook tijdens ons werk gezond bezig. Toch zitten we in Nederland gemiddeld 10 uur op een werkdag. Daardoor lopen we meer kans op ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II, depressie, kanker en zelfs vroegtijdig overlijden.

Beeldschermwerkers hebben daarnaast ook een verhoogde kans op klachten aan armen, nek en schouders. Gelukkig is de oplossing vrij simpel: regelmatig even opstaan en bewegen. Als je elk half uur beweegt, blijf je langer gezond. Begin bijvoorbeeld met één minuut en probeer die zo vaak mogelijk te herhalen op een werkdag.

Nationale beweegminuut Wartaal 1000

Zo blijf je in beweging

Nog meer handige en leuke beweegideeën nodig? Wij zetten ze voor je op een rij.

Misschien vind je dit ook interessant