Download nu de publicatie die het resultaat is van de reflecties die zijn gedeeld tijdens de vijf bijeenkomsten die A&O fonds Gemeenten georganiseerd heeft met gemeentelijke bestuurders en toonaangevende inleiders over verschillende aspecten van modern leiderschap. De leidraad van de bijeenkomsten was het Kompas van Mark Frequin, voormalig topambtenaar bij diverse ministeries. Deze nieuwe publicatie maakt het Kompas concreet toepasbaar voor gemeentelijk leiderschap.

Het Kompas

Kompas voor Ambtelijk Leiderschap

Exclusief toegankelijk voor secretarissen en directeuren van gemeenten en gemeentelijke organisaties organiseerde A&O vijf inspirerende diners samen met Twynstra Gudde Interim Management vanaf maart 2023. Interessante sprekers als Kim Putters en Paul Depla zullen de inleidingen verzorgen, waarna de deelnemers hun eigen inzichten verder aanscherpen en reflecteren op hun praktijk met elkaar. De leidraad voor de onderwerpen van de diners zijn de vijf dimensies van het Kompas voor ambtelijk leiderschap. De diners zitten op dit moment vol.

De grote maatschappelijke opgaven in een steeds complexer en veelal regionaal speelveld vereisen een wendbare gemeentelijke organisatie met nieuw leiderschap. Transities, maatschappelijke verharding, sturing op opgaven in een steeds veranderende en hoog politieke context en in een onzekere financiële situatie – de uitdagingen zijn groot. Dit levert voor gemeentelijk management worstelingen op en brengt paradoxen, dilemma’s en ‘wicked problems’ met zich mee. Hoe ga je daar als leider mee om en voeg je vanuit jouw drijfveren op jouw manier publieke waarde toe aan de grote opgaven in een organisatie in verandering?

Tijdens de A&O Management Diners gaan we hierover met elkaar in gesprek voor inspiratie en reflectie om met afstand en in dialoog met gelijkgestemden naar de situatie te kijken en over jezelf en van elkaar te kunnen leren. Met een praktische insteek, aan de hand van elkaars praktijkcases en dus vol met handelingsperspectieven.

Leidraad zijn de vijf dimensies van het Kompas voor ambtelijk leiderschap naar de publicatie van Bureau Algemene Bestuursdienst (onderdeel van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en het Leiden Leadership Centre (onderdeel van de Universiteit Leiden).

Management Diners
Donderdagavond 17.00 tot 21.00
2 maart 2023 Het kompas – turbulente tijd | Mark Frequin en Fiona Atighi
30 maart 2023 Veeleisende samenleving | Ufuk Kâhya en Dogukan Ergin
13 april 2023 Complexe overheid | Kim Putters
1 juni 2023 Politiek-ambtelijk samenspel | Paul Depla
6 juli 2023 Het gaat om de persoon | Dorine Wesel

Meer informatie

Deelname is kosteloos. Heb je vragen, neem dan contact op met directeur Karin Sleeking of projectleider Monique Theeuwen via (070) 763 00 30.

Sprekers

Elk diner wordt ingeleid door een andere spreker. Het gesprek erna faciliteert Meryem Kilic-Karaaslan van Twynstra Gudde. Meryem Kilic-Karaaslan is ook voormalig gemeentesecretaris.

Meryem Kilic Twynstra-Gudde-Gemeentesecretaris-Blaricum-800
Presentatie onder leiding van Meryem Kilic-Karaaslan van Twynstra Gudde.
  • Mark Frequin voormalig topambtenaar/directeur-generaal en auteur van Het Kompas: de laatste inzichten uit de zoektocht naar ambtelijk leiderschap.
  • Fiona Atighi is directeur Dienstverlening gemeente Amsterdam.
  • Ufuk Kâhya is wethouder gemeente Den Bosch met o.a. de portefeuille Onderwijs, Jongeren en Jeugdbeleid en genomineerd voor de landelijke prijs “Beste Bestuurder jonger dan 40”.
  • Kim Putters is voorzitter van de SER.
  • Paul Depla is burgemeester gemeente Breda en voormalig voorzitter van de VNG-commissie Sociale impact COVID-19.
  • Dorine Wesel is senior adviseur leiderschap en verandermanagement bij Twynstra Gudde.
  • Dogukan Ergin is wethouder gemeente Schiedam met onder andere de portefeuille Samenleven.
Kompas nieuw leiderschap3 600
Kompas nieuw leiderschap2 1000

Volg de sprekers via LinkedIn met onderstaande knoppen.

Frequin Atighi Kâhya Putters Depla Wesel Ergin

Misschien vind je dit ook interessant