Banenplein Limburg organiseert jaarlijks de Meester in je Werk Week voor de 10 organisaties die zijn aangesloten bij Banenplein Limburg. Bijzonder in 2019 was dat A&O fonds Gemeenten langs kwam met het Inspiratieplein. De twee sprekers die dag, journalist Leo Verdonschot en zanger Marco Roelofs, trokken meer dan 150 bezoekers.

Paspoort MIJWW in Limburg

  • Gemeenten: Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Nederweert, Peel&Maas, Venlo, Venray, Weert en de Veiligheidsregio Limburg Noord.
  • Organisator: Banenplein Limburg
  • Aantal medewerkers: 3000 medewerkers
  • Aantal deelnemers: 445 mensen (inclusief inspiratiesessie)
  • Aantal workshops: 26 workshops
Leon Verdonschot en Marco Roelofs

Inspiratieplein trekt volle zaal in Limburg

Verdonschot en Roelofs, beiden alleskunners en –doeners, pakten het publiek in met een inspirerend verhaal aan de hand van de keuzes die zij zelf in het leven hadden gemaakt. Hun boodschap - dat iedereen de regie heeft over zijn eigen leven, en dat je vol voor je keuzes moet gaan - , viel goed in de smaak. Het gaf de week net dat extra cachet, vonden organisatoren Britte Wekamp en Linda van den Woldenberg.

Ambassadeurs

Britte en Linda organiseren de Meester in je Werk Week voor de tweede keer. Daarvoor rouleerde de organisatie tussen de gemeenten, maar nu is het dus vast ondergebracht bij Banenplein. Elke gemeente heeft nog wel een ambassadeur die ervoor zorgt dat de informatie over de week verspreid wordt en andere lokale zaken oppakt. Daarnaast kregen ze dit jaar ondersteuning van een drietal collega’s uit de regio: Marcel Meerts van de gemeente Beesel, Frank Ouwerkerk van de gemeente Venray en Wiel Kleeven van de gemeente Venlo. Mede dankzij hen werd de Meester in je Werk Week ook dit jaar weer een succes.

Opvallend in Limburg

Wat opviel tijdens Meester in je Werk Week in Limburg zijn de volgende punten:

  • Naast ambtenaren heeft Banenplein Limburg ook werkzoekenden die bij hen zijn ingeschreven uitgenodigd om deel te nemen aan de Inspiratiesessie tijdens de Meester in je Werk Week.
  • In noord en midden Limburg verdelen ze de workshops over 10 locaties.
  • De evaluatie wordt omgewerkt tot infographic: een mooie aandachtstrekker die in een oogopslag veel informatie versterkt.
  • Volgend jaar overweegt Banenplein Limburg om een deel van de workshops die nu in de MIJWW plaatshebben te verspreiden over de rest van het jaar. Zo ontstaat er gedurende het hele jaar aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Opvallend is de grote interesse in persoonlijke effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling.

Britte Wekamp, organisator Meester in je Werk Week

MIJWW signaleert hoge werkdruk

Dat er bij gemeenten sprake is van werkdruk, dat zagen Britte en Linda duidelijk terug aan de inschrijvingen. Britte: “Opvallend is de grote interesse in persoonlijke effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld workshops als ‘Signaalherkenning stress en burn out’, ‘Patronen doorbreken’ en ‘Krachtig in mijn ik’. Ondanks de drukke agenda’s nemen collega’s toch de tijd om deel te nemen aan deze workshops en te investeren in hun eigen ontwikkeling. Leidinggevenden moeten op dat punt ook echt het goede voorbeeld geven, dat hoort bij de functie.”

Wat de MIJWW Limburg oplevert

Er ontstaat elke keer weer wat schwung door de Meester in je Werk Week, vindt organisatrice Linda van den Woldenberg. “De ogen zijn weer even gericht op het Banenplein Limburg, op de persoonlijke ontwikkeling, elkaar ontmoeten en op verbindingen leggen. Bij sommige workshops zaten mensen van tien verschillende organisaties. Het is heel positief dat die elkaar allemaal leren kennen en hun kennis delen.”

Drukbezochte Inspiratieplein Limburg
MIJWW - Inspiratieplein in Limburg
MIJWW - Inspiratieplein in Limburg
MIJWW - Inspiratieplein Limburg

Meer Meester in je Werk Week

Meer praktijkervaringen, tips en trucs van andere gemeenten over de MIJWW lezen? Klik hieronder!

Misschien vind je dit ook interessant