Wendy Kwaks, programmamanager Transitie bij het ministerie van Defensie, is de ambtenaar van 2021 geworden. Vandaag werd haar de prijs online uitgereikt tijdens een 1,5 uur durende show, gepresenteerd door de winnaar van vorig jaar, Lian de Boer, adviseur economische zaken bij Gemeente Groningen.

Als burgers en militairen de handen ineenslaan, zien we nieuwe oplossingen voor Nederland ontstaan.

Wendy Kwaks, Programmamanager Transitie, Ministerie van Defensie

De publieksprijs gaat naar Emin van Saksen, CIZ, administratief ondersteuner van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Hij kreeg online de meeste stemmen. De tweede en derde plaats gaan respectievelijk naar Sietske Dosker, manager Asiel en Bescherming bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en Rob van de Sande Innovatietechnoloog bij waterschap Aa en Maas.

Prijsuitreiking hele uitzending

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Interview Wendy Kwaks

Als programma­manager Transitie bij Defensie draagt Kwaks bij aan vrede en veiligheid. De verkiezing van Ambtenaar van het Jaar ziet ze als een prachtige kans om het belangrijke werk van haar organisatie nog breder onder de aandacht te brengen. ‘Als burgers en militairen de handen ineenslaan, zien we nieuwe oplossingen voor Nederland ontstaan.’ Ga naar een interview met haar in Publiek Denken over Ambtenaar van het jaar 2021.

Misschien vind je dit ook interessant