Marc Wessels (Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden), Martin Chaigneau (Gemeente Utrecht) en Michelle Kames (Gemeente Den Haag) zijn genomineerd voor dé Jonge Ambtenaar van 2022 award.

Elk jaar deelt het jonge ambtenaren netwerk FUTUR deze prijs uit. Het thema dit jaar is Jong én Ervaren. Dat klinkt tegenstrijdig, maar bij jonge ambtenaren is vaak veel ervaring en kennis aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk of bijbanen die er toe doen. Daarnaast is een jonge ambtenaar 35 jaar of jonger dus kan ook al heel wat jaren aan overheidservaring hebben opgedaan.

Op de website van FUTUR staat: "De winnaar staat als ambassadeur voor jonge ambtenaren volop in de belangstelling, net als de organisatie waar de jonge ambtenaar werkt. Naast de eervolle titel ontvangt de winnaar een prachtig kunstwerk én een fantastische ervaring. De Jonge Ambtenaar van het Jaar is een geliefd spreker op congressen en events en treedt daarnaast ook toe tot de jury van overheidsorganisatie van het jaar (georganiseerd door de VOM)."

De prijs voor Jonge Ambtenaar van het jaar wordt elk jaar uitgereikt door FUTUR tijdens het Jonge Ambtenaren Verkiezingsfeest, komend jaar op 20 januari 2022.

Link

Profiel Jonge Ambtenaar 2022

  • vasthoudend en toont nieuwe inzichten
  • kan flexibel reageren op de verwachtingen die worden geschept
  • is kritisch op de meer ervaren collega’s en gaat niet overal van uit
  • toont lef om te laten zien dat er wel iets kan
  • niet ouder dan 35

Verkiezing Jong Ambtenaren Netwerk award 2022

Dit jaar wordt voor het eerst de Jong Ambtenaren Netwerk award uitgedeeld. FUTUR zegt daarover: "FUTUR zou niet bestaan zonder de jonge netwerken die bij ons aangesloten zijn en om deze netwerken nog eens extra in het zonnetje te zetten, kiezen we dit jaar hét jonge netwerk dat het meest doet voor zijn leden. Ook hier is het thema: Jong én Ervaren."

FUTURPROOF organisatie 2022

De Jonge Ambtenaar van het jaar award is onderdeel van De FUTURPROOF award die ieder jaar wordt uitgereikt door FUTUR aan een toekomstgerichte overheidsorganisatie die voorop loopt met verjongen. Dit keer gaat FUTUR op zoek de overheidsorganisatie die vertrouwen heeft in haar jonge medewerkers en de kennis van jonge ambtenaren optimaal weet te benutten.

Want óók de jonge ambtenaren brengen een schat aan ervaring mee!

FUTUR, Het jonge ambtenaren netwerk

Misschien vind je dit ook interessant