Eind oktober 2019 worden op deze pagina zowel het rapport van Motivaction als de Gespreksstarter gepubliceerd.

Hartelijk bedankt jonge ambtenaren!

Inmiddels is de enquête gesloten en hebben we begin juli de eerste Jong@Gemeenten resultaten via Motivaction International en Youngworks ontvangen. En wat zijn we onder de indruk van de geweldige respons! Maar liefst 1.944 jonge ambtenaren hebben de enquête ingevuld! Ook namens FUTUR willen we jullie hartelijk bedanken voor het massaal gehoor geven aan onze oproep om de vragenlijst in te vullen.

Ook zo benieuwd naar de uitkomsten? In het najaar delen we de resultaten met jullie op deze pagina.

Waarom dit onderzoek?

We willen het nu wel eens weten. En het liefst van de jonge ambtenaar zelf. Hoe vind jij het om bij een gemeente te werken? Wat maakt dat je het naar je zin hebt, of dat je toch gaat solliciteren? Al jaren gaat het over jullie: eerst de jeugdwerkloosheid, het generatiepact, de traineeships. Toen de krappe arbeidsmarkt en jullie snelle vertrek naar een nieuwe werkgever. Ondertussen worden alle stereotypen over millennials over je uitgestort.

Dit voorjaar zijn we gestart, in samenwerking met onze partner FUTUR. We willen de aannames over de werkbeleving van jongeren bij gemeenten toetsen bij de jongeren zelf. Want wie kan nou beter vertellen wat je motiveert, waar jij het voor doet, hoe jij het liefst aan je ontwikkeling werkt en wat je zoekt in een volgende functie of werkgever, dan jijzelf? Daarom verspreiden we een enquête onder jonge ambtenaren die nog in dienst zijn én onder hun ex-collega’s, die van baan en misschien ook van sector veranderd zijn. Het onderzoek is in goede handen bij Motivaction en Youngworks.

Benieuwd naar de uitkomsten?

Na de zomer verwachten we de resultaten. Wil je op de hoogte gehouden worden van het onderzoek en een seintje krijgen als het rapport er is? Stuur dan een email naar jongerenonderzoek@aeno.nl en vermeld in de onderwerpregel “Houd me op de hoogte”.