We willen het nu wel eens weten. En het liefst van de jonge ambtenaar zelf. Hoe is het om bij een gemeente te werken? Wat maakt dat je het naar je zin hebt, of dat je toch gaat solliciteren? Al jaren gaat het over jullie: eerst de jeugdwerkeloosheid, het generatiepact, de traineeships. Toen de krappe arbeidsmarkt en jullie snelle vertrek naar een nieuwe werkgever.

Ondertussen worden alle stereotypen over millennials over je uitgestort. Dit is jouw kans om te laten weten wat jij belangrijk vindt, wat je bezig houdt en wat jouw werk aantrekkelijker kan maken: het definitieve jongerenonderzoek van het A&O fonds gemeenten en FUTUR.

Wat gaan we doen?

Dit voorjaar starten wij, in samenwerking met onze partner FUTUR, een breed onderzoek onder alle gemeenteambtenaren jonger dan 35 jaar. We willen de aannames over de werkbeleving van jongeren bij gemeenten toetsen bij de jongeren zelf. Want wie kan nou beter vertellen wat je motiveert, waar jij het voor doet, hoe jij het liefst aan je ontwikkeling werkt en wat je zoekt in een volgende functie of werkgever, dan jijzelf? Daarom bereiden we een enquête voor onder jonge ambtenaren die nog in dienst zijn én onder jullie (ex)-collega’s, die van baan en misschien ook van sector veranderd zijn. Het onderzoek is in goede handen bij Motivaction en Youngworks.

Laat jij van je horen bij Jong@Gemeenten?

Er is massaal gehoor gegeven aan onze oproep om deel te nemen aan de eerste fase van het onderzoek: 16 interviews met jonge ambtenaren. De opbrengsten uit deze gesprekken vormen de basis voor de enquêtevragen. Om er zeker van te zijn dat we alle verschillende ervaringen en meningen mee krijgen, zijn we nog op zoek naar (ex) ambtenaren die:

  • of tussen de 6 en 12 maanden in dienst zijn bij een gemeentelijke organisatie met een MBO achtergrond
  • of tussen de 6 en 18 maanden geleden zijn doorgestroomd van de ene gemeentelijke organisatie naar de andere met een MBO of WO achtergrond
  • of tussen de 3 en 18 maanden geleden zijn uitgestroomd bij een gemeentelijke organisatie en nu werken in een andere sector (bedrijfsleven, overheid, onderwijs, zorg etc), liefst met een HBO of MBO achtergrond.

Kom je in aanmerking voor een interview, dan plannen we de afspraak natuurlijk in overleg. Je kunt erop rekenen dat we zorgvuldig met je gegevens omspringen. Iedereen die aan een interview van ongeveer een half uur meedoet, krijgt een vergoeding van € 20,-, omdat we het waarderen dat je een bijdrage levert. Jij krijgt de kans om je mening en ideeën te delen. Daarmee help je gemeenten om voor jongeren een aantrekkelijke werkgever te zijn.

Vragen of deelnemen?

Ben jij die ontbrekende ambtenaar die we nog zoeken? Heb je vragen over Jong@Gemeenten of wil je deelnemen aan de enquête die in juni van start gaat, stuur dan alsjeblieft een mail naar  jongerenonderzoek@aeno.nl.