Jongerenonderzoek Jong@Gemeenten

Ben je een jonge gemeenteambtenaar onder de 35 jaar? Laat van je horen en vul vóór 2 juli de enquête in!

Klik hier om naar de enquête te gaan

Laat van je horen!

Je wilt de enquête invullen? Daar zijn we natuurlijk blij mee! Samen met FUTUR zetten we alles op alles om zo veel mogelijk jonge ambtenaren onder de 35 jaar in dit onderzoek aan het woord te laten. Hoe meer verschillende jonge talenten er mee doen, hoe beter. Daarom zoeken we starters en blijvers, mannen en vrouwen, denkers en makers, toegewijden en twijfelaars, collega’s én ja, zelf je ex-collega’s.

Dit is je kans om te laten weten wat jij belangrijk vindt, wat je bezig houdt en wat jouw werk aantrekkelijker kan maken. Meedoen helpt jou, je collega’s en natuurlijk alle werkgevers in de sector!

We hebben een pittige vragenlijst samengesteld, zodat we zeker weten dat jullie alles kwijt kunnen wat je bezighoudt in het werk. Het invullen kost zo’n 15 minuten van je tijd. Daar moet je dus even voor gaan zitten. Invullen kan ook op je telefoon, dus vul ‘m in waar en wanneer het jou uitkomt!

Door mee te doen, maak je ook nog eens kans op één van de 10 Festival-cadeaukaarten t.w.v. € 50,-. Deelnemen kan nog tot 2 juli 2019.

Klaar met invullen? Delen!

Dat je meedoet, vinden we geweldig. En je kunt nóg iets doen. Ken je mensen die het afgelopen jaar van gemeente veranderd zijn? Of collega’s die bij een ander soort organisatie zijn gaan werken? Ook zij kunnen nog meedoen aan het onderzoek. Graag zelfs!

Stuur hen de link naar deze pagina: aeno.nl/jongatgemeenten. Ook hebben we wat materiaal voor je klaargezet. Op deze pagina kun je een flyer en banners downloaden, die je via de socials of in jouw organisatie kunt verspreiden. Zelf een post, vlog of instastorie plaatsen, waarin je vertelt waarom jij het onderzoek belangrijk vindt, mag natuurlijk ook.

Waarom dit onderzoek?

We willen het nu wel eens weten. En het liefst van de jonge ambtenaar zelf. Hoe vind jij het om bij een gemeente te werken? Wat maakt dat je het naar je zin hebt, of dat je toch gaat solliciteren? Al jaren gaat het over jullie: eerst de jeugdwerkloosheid, het generatiepact, de traineeships. Toen de krappe arbeidsmarkt en jullie snelle vertrek naar een nieuwe werkgever. Ondertussen worden alle stereotypen over millennials over je uitgestort.

Dit voorjaar zijn we gestart, in samenwerking met onze partner FUTUR. We willen de aannames over de werkbeleving van jongeren bij gemeenten toetsen bij de jongeren zelf. Want wie kan nou beter vertellen wat je motiveert, waar jij het voor doet, hoe jij het liefst aan je ontwikkeling werkt en wat je zoekt in een volgende functie of werkgever, dan jijzelf? Daarom verspreiden we een enquête onder jonge ambtenaren die nog in dienst zijn én onder hun ex-collega’s, die van baan en misschien ook van sector veranderd zijn. Het onderzoek is in goede handen bij Motivaction en Youngworks.

Benieuwd naar de uitkomsten?

Na de zomer verwachten we de resultaten. Wil je op de hoogte gehouden worden van het onderzoek en een seintje krijgen als het rapport er is? Stuur dan een email naar jongerenonderzoek@aeno.nl en vermeld in de onderwerpregel “Houd me op de hoogte”.