Hoe zorg je dat gemeenten jonge ambtenaren blijven boeien? Bijna alle gemeenten hebben vacatures en 14% ervan staat zelfs al langer dan een half jaar open. Gemeenten willen snel reageren op de veranderende arbeidsmarkt. Op deze pagina een overzicht van A&O onderzoeken, relevante podcasts en subsidieprojecten rondom het werven en behouden van jonge ambtenaren.

Jong@Gemeenten

Eén op de negen jonge ambtenaren is binnen een jaar vertrokken bij de overheid. Waar zit hem dat nu in? En wat kunnen gemeenten doen om jonge ambtenaren aan zich te binden?

Podcast 9: Zo behoud je jongeren

Jongeren langer in de gemeentelijke sector houden? De sleutel lijkt te liggen in het wegwijs maken van de jongeren in de organisatie. Wat dat precies betekent? Mireille Stuart, programmamanager Arbeidsmarkt bij A&O fonds Gemeenten, legt uit

Project 3-2-1-Co! over jonge ambtenaren

Hoewel bij gemeente Vlaardingen al relatief veel jongeren werken, vergeleken met het landelijk gemiddelde, zagen zij toch zeker de meerwaarde van een deelname aan 3-2-1-Co! Gaandeweg kwamen ze echter tot de conclusie dat hun plannen zich niet zozeer toespitsten op jongeren, maar eigenlijk op de hele organisatie.

Subsidie voor jouw jonge ambtenaren project?

Wat in jouw gemeente nodig is, weet je zelf het beste. Waar de ene organisatie aan de slag wil met het verbeteren van de begeleiding van jonge ambtenaren, wil de andere misschien werk maken van meer en betere doorgroeimogelijkheden. A&O fonds Gemeenten kan elke gemeente hier op maat bij helpen, met expertise, workshops en subsidie.

Misschien vind je dit ook interessant