Het UWV komt met 34 oplossingen voor personeelstekorten. De personeelstekorten zijn al goed te merken in de maatschappij; bussen vallen uit of restaurants hebben aangepaste openingstijden. Ook bij gemeenten speelt dit probleem. Download hier de 34 oplossingen van het UWV en lees verder voor de webinars, events en instrumenten die A&O biedt om de tekorten op te vangen voor gemeenten.

Dag van de Arbeidsmarkt

Op deze dag wordt je volledig bijgepraat over de laatste trends, krijg je praktijkvoorbeelden over actuele arbeidsmarktvraagstukken en kan je leren van anderen.

Nieuw talent aanboren

Een van de tips van het UWV is nieuw talent aanboren door bijvoorbeeld harde functie-eisen los te laten en in plaats daarvan te kijken naar vaardigheden (Skills). Als de perfect passende kandidaat niet direct te vinden is, loont het om anders te kijken naar het talent dat nog wél beschikbaar is.

Medewerkers binden en boeien

Door het werk aantrekkelijker te maken zijn werknemers eerder bereid om te blijven. Het binden en boeien van werknemers kan op veel manieren. Wie is bijvoorbeeld die nieuwe generatie die nu aan het werk gaat en hoe werf je die? In onze masterclass Arbeidsmarktcommunicatie: generatiemanagement leer je het.

Gezond werken

"Tevreden werknemers zijn goede ambassadeurs voor de organisatie", schrijft het UWV. Het binden en boeien van werknemers kan bijvoorbeeld door een vitaliteitsplan om te blijven doorwerken tot aan het pensioen. We vinden gezond en veilig werken allemaal belangrijk maar dat doe je niet alleen in je organisatie. Hoe ga je met elkaar aan de slag met werkdruk en verzuim? Kom naar de gezond werken dag!

Welke organisatiefactoren hebben invloed op Duurzame Inzetbaarheid? Leer het in onze speciale durf-te-vragen-sessies.

Misschien vind je dit ook interessant