Bij gemeente Deventer onderzoekt een stagiair hoe aantrekkelijk de gemeente als werkgever is. Door de arbeidsmarktkrapte gaat Deventer op zoek naar andere manieren van vacatures vullen. “Stagiairs aantrekken: een gemiste kans als je het niet doet, zegt Cynthia Wassens, recruiter bij de gemeente Deventer, tegen de VNG. Zowel voor de stagiair als voor de gemeente, zeker in deze tijd van arbeidsmarktkrapte”. Het stageonderzoek is mede gefinancierd met hulp van subsidie van A&O fonds Gemeenten.

De stagiair deed onderzoek naar stages, beeldvorming en wervingskanalen. Daaruit volgen praktische tips. Eén van de redenen waarom er weinig stagiairs worden aangenomen, is bijvoorbeeld tijdgebrek. Het stageonderzoek leverde onder andere een toolkit op waarmee HRM en managers bij Deventer op een efficiënte manier aan de slag kunnen bij het zoeken naar een geschikte stagiair.

Onderdelen van deze toolkit zijn:

  • Een speciaal vacature format voor stages, met aandacht voor een goede stageopdracht
  • Een overzicht van interessante opleidingen voor elke afdeling. Zo kunnen teammanagers gerichter bij studierichtingen stagevacatures uitzetten
  • Een overzicht van wervingskanalen, waaronder studieverenigingen
  • Een overzicht van welke stages er zijn en betere informatie over hoe een stageopdracht bij een gemeente eruit ziet
  • Goede follow-up: vraag stagiairs een LinkedIn bericht te plaatsen en zorg dat je gelinkt blijft

De VNG interviewde de gemeente over hun aanpak. Lees via de link hieronder het artikel.

Community Arbeidsmarktstrategie

De collega’s van de gemeente Deventer deelden eerder hun verhaal via onze community Arbeidsmarktstrategie. Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom arbeidsmarktstrategie en meer interessante praktijkverhalen van gemeenten volgen? Word dan lid van onze community.

Community Arbeidsmarktstrategie Naar Subsidie en Expertise

Misschien vind je dit ook interessant