Maar liefst 40 enthousiaste gemeentemedewerkers zijn in drie gemeenten van start gegaan met het A&O project DigiDuurzaam. De komende tijd zullen 400 gemeenteprofessionals uit heel het land met DigiDuurzaam en het programma BijBlijven aan de slag gaan.

De gemeenten die de spits afbijten zijn ‘s-Hertogenbosch, Oss en Meierijstad. Zij starten met het programma BijBlijven voor medewerkers en leidinggevenden. Tijdens de kick-off op 13 februari 2020 samen met medewerkers, leidinggevenden, bestuurders, OR-leden en HR-adviseurs werd duidelijk hoe enthousiast men is om de komende drie maanden samen te werken.

Wat is DigiDuurzaam en BijBlijven?

Wie werkt bij een gemeente, krijgt meer en meer te maken met veranderende werkzaamheden. Dit komt door bijvoorbeeld automatisering en digitalisering van het werk. Hoe bereid je je daarop voor en zorg je dat je bijblijft? Daar heeft A&O fonds Gemeenten iets op gevonden. Het project DigiDuurzaam en het programma BijBlijven helpt medewerkers in administratieve functies bij gemeenten en hun leidinggevenden daarbij.

BijBlijven-Digiduurzaam-Digitale-Transformatie-1600

BijBlijven voor medewerkers

Het programma BijBlijven bestaat uit drie dagen met ongeveer één maand er tussen. Na iedere bijeenkomst maakt de medewerker een kleine huiswerkopdracht. Bij de start en afsluiting van BijBlijven hebben medewerker en leidinggevende een gesprek over de volgende stap.

Ook voor de leidinggevenden is een, iets korter, programma ontwikkeld. Waarbij zij aan de slag gaan met wat de digitale ontwikkelingen betekenen voor hun team, de individuele medewerkers én niet te vergeten voor henzelf.

Plaatje regios feb 2020 1

Wil jij meedoen?

De regio’s en gemeenten die al meedoen, zie je in het plaatje van de kaart van Nederland. Zit jouw gemeente er nog niet bij, maar wil jij wel meedoen? Neem dan contact met ons op via secretariaat@aeno.nl. Wij zijn vooral op zoek naar Zeeuwse, Limburgse, Utrechtse en Gelderse deelnemers!

Stuur een email

Misschien vind je dit ook interessant