Hoe digivaardig bent u?’

Digivaardige ambtenaren

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker in onze samenleving. De dienstverlening van gemeenten wordt steeds digitaler en ambtenaren moeten voldoende digivaardig zijn om hun werk goed uit te voeren. Ook zijn digitale vaardigheden vaak nodig bij de doorontwikkeling naar ander werk.

Daarom krijgen steeds meer gemeenten aandacht voor de digivaardigheid van hun ambtenaren. De vragen waar gemeenten tegen aanlopen zijn divers. Wat is digivaardig eigenlijk? Welke digitale competenties moeten medewerkers hebben? Hoe meten we de digivaardigheid van de medewerkers en welke norm hanteren we? Daarnaast is er de vraag op welke manier de digitale vaardigheden te versterken: vrijwillig of verplicht, en moet iedereen even digivaardig zijn?

Kennis delen

Inmiddels zijn er meerdere gemeenten die meer of minder ervaring hebben met het vergroten van de Digivaardigheid. Bij deze gemeenten leeft de wens om hun kennis en ervaring, maar ook hun vragen, te delen met andere gemeenten. In samenwerking met de gemeenten Utrecht, Den Haag en Rotterdam en de Universiteit van Twente vond op 18 april de bijeenkomst ‘Hoe digivaardig zijn de ambtenaren in uw gemeente?’ plaats. Tijdens de bijeenkomst zijn er van alle presentaties en workshops is het thema Digivaardig letterlijk in beeld gebracht. Het resultaat vindt u hier (presentaties en workshops).

Overzicht aanbieders digivaardig

Uit de interviews met verschillende gemeenten, is een overzicht ontwikkeld van de bureaus die tools aanbieden om met digivaardigheid aan de slag te gaan.

LET OP: Dit overzicht is niet compleet en omvat de aanbieders die tot nu toe bij ons (en gemeenten) bekend zijn.

Download het Overzicht aanbieders Digivaardig.

Aan de slag!

Na afloop van de bijeenkomst is de deelnemers gevraagd de belangrijkste tips te benoemen om met digivaardigheid aan de slag te gaan.  Deze zijn verzameld en  hieronder te downloaden.

Downloads

Aanbevolen voor u