Verschil Verrijkt! Is het motto van Diversity Day op 4 oktober georganiseerd door de SER. Op Diversity Day organiseren bedrijven een eigen activiteit om aandacht te vragen voor diversiteit en inclusie. Meedoen met jouw gemeente? Meld je hier aan.

Diversity Day | Aanmelden

Kim Putters, de nieuwe SER-voorzitter, opent Diversity Day. Ook zijn er meerdere discussiepanels en Jordan Roy verzorgt een muzikaal optreden. Host van de dag is Naomi Kok Luís. Na deze bijeenkomst gaan de deelnemers aan de slag met de activiteiten die bedrijven organiseren.

Welke activiteit ga jij organiseren?

Op Diversity Day moet de activiteit van jouw organisatie in het teken staat van diversiteit. Het kan een interne of externe activiteit zijn, groot of klein, fysiek of digitaal. Kijk op de activiteitenpagina van de organisatie om ideeën op te doen. Eerder zijn events georganiseerd als een kinderboekenactie, live radio event of is er een inclusie-doolhof gemaakt.

Diversity Day | Activiteiten

Diversity Box

Als je je aanmeldt voor Diversity Day en heb je ook toegang tot de Diversity Box. Hiermee krijg je handvatten en suggesties om alles uit Diversity Day te halen.

Diversiteit en Inclusie bij gemeenten

Nog meer inspiratie nodig speciaal voor gemeenten? In onze webinarserie Diversiteit en Inclusie vertellen we hoe je ervoor zorgt dat jouw gemeente een afspiegeling is van de maatschappij. Je leert welke mogelijkheden er zijn en wat andere gemeenten doen. Bekijk hier alle webinars per onderwerp terug. We organiseerden de webinars samen met de VNG.

Diversityday.nl

Meer weten? Deze maand wordt op de site het hele programma bekend gemaakt en in de aanloop naar Diversity Day vind je op de website regelmatig aangrijpende verhalen van het project Living Labels. Daarin vertellen mensen over de stereotyperingen waar ze in hun dagelijks leven tegenaan lopen. De geïnterviewden delen hun verhaal en leren ons te kijken voorbij onze vooroordelen.

Diversity Day | Home

SER Diversiteit in Bedrijf ondersteunt organisaties bij het bevorderen van een inclusief bedrijfsklimaat. Hun missie is een arbeidsmarkt waarop verschillen gewaardeerd en optimaal benut worden. Ze richten zich op vijf dimensies: arbeidsvermogen, culturele diversiteit, gender, leeftijd en LHBTI+.

De Sociaal-Economische Raad (SER) is een Nederlands adviesorgaan van ondernemers, werknemers en onafhankelijke deskundigen.

Misschien vind je dit ook interessant