VNG roept op om mee te doen met de online kick-off van de Verkiezing voor meest toegankelijke gemeente van Nederland. Op maandag 12 april neemt VNG je 'in vogelvlucht mee door het verloop van de verkiezingen en de inhoud van de bijbehorende campagne'. Ook zamelt VNG reacties en tips in van gemeenten ter voorbereiding van de verkiezing. Alle Nederlanders kunnen straks meebepalen welke gemeente de prijs verdient.

Gemeenten hebben een belangrijke rol om te zorgen dat iedereen, zonder obstakels kan wonen, werken, winkelen, sporten en naar school gaan. In Nederland wonen ruim 17 miljoen mensen, maar ruim 4 miljoen personen met een beperking kunnen niet altijd en overal meedoen. Zij merken dat veel gemeenten in Nederland niet zijn ingericht op mensen die bijvoorbeeld doof of blind zijn, in een rolstoel zitten, autisme of een andere beperking hebben. Daardoor kunnen zij niet altijd gebruik maken van voorzieningen, die wel toegankelijk zijn voor mensen zonder beperking.

Superteam

Een belangrijk onderdeel van de campagne is, zoals de VNG het noemt, hun Superteam. Eva Eikhout, Mari Sanders, Zjos Dekker, Wirin Jewlal en Deborah Cameron doen de komende maanden op 'een leuke, inhoudelijke en ietwat rebelse manier' verslag van de verkiezingen. 'Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat iedereen mee kan doen in Nederland. Dit zullen ze tijdens de kick-off van 12 april verder toelichten. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen over en reactie op de plannen.'.

Meld je via onderstaande knop aan voor de online kick-off. Lukt dit niet, stuur dan een mailtje naar meesttoegankelijkegemeente@bkb.nl en VNG stuurt de uitnodigingslink op.

Schrijf je in voor de kick-off
Stuur een email

Misschien vind je dit ook interessant