De GemeenteDelers 2023 competitie gaat voor de derde keer van start. Tot en met 25 november 2022 kan je jouw waardevolle en herbruikbare projecten en initiatieven aanmelden. De VNG maakt in juni 2023 de winnaars bekend tijdens het VNG Jaarcongres.

GemeenteDelers is een competitie waarin een succesvolle, lokale gemeentelijke aanpak gedeeld wordt op een landelijk podium. Omdat gemeenten voor grote uitdagingen staan, is het belangrijker dan ooit om bewezen oplossingen te delen, zodat ook andere gemeenten direct aan de slag kunnen.

Elke dag worden er nieuwe ideeën bedacht én uitgevoerd. Er is een schat aan kennis en ervaring die nu vaak niet verder komt dan de gemeentegrenzen. Voor de derde keer zijn we op zoek naar [...] bewezen goede oplossingen waar inwoners en ondernemers, gemeenten en regio’s beter van worden.

Gemeentedelers.nl

Dit jaar zijn er 4 categorieën

  • Inclusieve samenleving: iedereen doet mee, krijgt gelijke kansen, kan een goed bestaan opbouwen en gezond leven.
  • Leefomgeving: de inrichting van de schaarse fysieke ruimte waarin we met elkaar samenleven; initiatieven die gaan over onder andere fysieke leefomgeving, Omgevingswet, energie, klimaat en lokale/regionale economie.
  • Lokale democratie: inwoners en ondernemers kunnen beleid en uitvoering van hun (veilige) gemeente beïnvloeden en bewonersinitiatieven worden aangemoedigd.
  • Uitvoeringskracht: alle manieren waarop gemeenten hun dienstverlening verbeteren, versnellen of transformeren.

Initiatief aanmelden

Je kan je initiatief aanmelden op vng.nl/gemeentedelers. In het aanmeldformulier vul je de contactgegevens en een korte omschrijving van de casus in. Als je doorgaat naar de 2e ronde, vraagt VNG meer informatie op.

Sluiting 25 november

De aanmelding sluit op 25 november 2022. Daarna volgen er 3 spannende rondes en maakt VNG in juni 2023 de winnaars bekend tijdens het VNG Jaarcongres.

Diversiteit en Inclusie

Gemeenten moeten een afspiegeling zijn van de maatschappij. Daarom zijn diversiteit en inclusie belangrijke thema's. Maar hoe zorg je voor een divers personeelsbestand? Kijk hier alle webinars uit de A&O webinarserie Diversiteit en Inclusie terug.

A&O fonds Gemeenten is medesponsor van GemeenteDelers, samen met VNG realisatie, Ministerie BZK en VDP.

Misschien vind je dit ook interessant